ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μακρόνησος: Η συγκλονιστική μαρτυρία του Λάζαρου Κυρίτση


Ο Λάζαρος Κυρίτσης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), σε μια συγκλονιστική μαρτυρία (βίντεο), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, στη Μακρόνησο, προχθές.   
Ο Λάζαρος Κυρίτσης έζησε ως εξόριστος στη Μακρόνησο τη δολοφονική επίθεση που έγινε 29- 1 Μαρτίου 1948 στο θανατονήσι των θυσιών και των αγώνων. Η επίθεση είναι γνωστή και ως ««σφαγή της Μακρονήσου». 




***
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μαρτυρίες του αντιπροέδρου της ΠΕΚΑΜ, Λάζαρου Κυρίτση, στον Ανδρέα Δενεζάκη, που έχουν δημοσιευθεί στον «Ημεροδρόμο». Είναι τιμή για μας να έχουμε στις σελίδες μας διηγήσεις του Μακρονησιώτη κομμουνιστή. Αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας του λαού μας.

Ένα πενηντάρικο στον βασανιστή Μηλιάδη. – Ο Λάζαρος Κυρίτσης θυμάται από τη Μακρόνησο: Ο αρχιβασανιστής, ένα πενηντάρικο και μια… «δήλωση».

Τα σύνορα Βουλγαρίας- Ελλάδας, στη… Μακρόνησο! – Ο κομμουνιστής Λάζαρος Κυρίτσης αφηγείται μια ιστορία από τη Μακρόνησο με πρωταγωνιστή τον Κωσνταντίνο Δεσποτόπουλο.

«Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ» Η μικρή ιστορία ενός φωτεινού συνθήματος σε ένα πανό φτιαγμένο με λαμπιόνια, που διάλυσε για λίγη ώρα τα σκοτάδια της Αθήνας του 1952.

Xίλιοι πεντακόσιοι παρακρατικοί στο… ντουλάπι του Μητσοτάκη! – Μια καταπληκτκή ιστορία από την ταραγμένη δεκαετία του ΄60, από τον παλαίμαχο κομμουνιστή Λάζαρο Κυρίτση.




Ανάρτηση από: http://www.imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: