ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Επί προσωπικού…

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσιογράφοι
Αχός βαρύς ακούγεται από το το πρωί για το γεγονός ότι κάποιοι συντάκτες του περιοδικού Unfollow θα εργαστούν στην εφημερίδα Παραπολιτικά, παρουσιάζοντας ένα δικό τους έντυπο σε μηνιαία βάση.
Η υπόθεση θα ήταν αστεία εάν τις τελευταίες ώρες δεν είχε ενεργοποιηθεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι έτσι θα πάρει την εκδίκησή του για την κριτική που δέχεται εδώ και χρόνια από το περιοδικό.
Από το επίσημο κομματικό όργανο του κόμματος μέχρι τα ανεξάρτητα μέσα ευρωβουλευτών και διάφορες γαλέρες του διαδικτύου (οι οποίες σε λίγο θα φιλοξενούν τον Ν.Παπά στις εκπομπές τους όσο συχνά καλούσε και ο Πρετεντέρης τον Βορίδη) όλοι είχαν κάτι να πουν.
Αφού πρώτα εκδήλωσαν την απέχθειά τους προς τα Παραπολιτικά (δικαιολογημένη θα πω εγώ) αντέγραψαν απλώς μια λανθασμένη ανακοίνωσή τους, χωρίς να μπουν στον κόπο να την διασταυρώσουν. Μάθαμε έτσι ότι η ομάδα του Unfollow θα συνεργάζεται με την εφημερίδα, το οποίο είναι αναληθές. Κάποιοι δημοσιογράφοι βρήκαν δουλειά εκεί και θα υπογράφουν με τα ονόματά τους.
Η άποψή μου – για να μην θεωρήσει κανείς ότι αποφεύγω τη συζήτηση – είναι ότι πολύ καλά κάνουν. Προσωπικά έχω εργαστεί σε πολύ πιο “βρώμικα” μαγαζιά – είτε ήταν το BBC στα χρόνια των αμερικανο-βρετανικών βομβαρδισμών του Ιράκ είτε τα διάφορα μαγαζιά των Αλαφούζων ή του Μπόμπολα. Για όσο διάστημα διέθετα απόλυτη ελευθερία έκφρασης (και τίποτα λιγότερο από αυτό) συνέχιζα να εργάζομαι γιατί αυτό είναι το επάγγελμα που καλώς ή κακώς επέλεξα να ακολουθήσω. Όταν με ενόχλησαν παραιτήθηκα. Όταν τους ενόχλησα με απέλυσαν.
Το ίδιο αναμένουμε από τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας ώστε να περιμένουμε να κριθούν από τα γραπτά τους και όχι από τα αφεντικά τους.
Σε όσους ασκούν κολοπροαίρετη κριτική απαντώ πολύ φιλικά ότι καλά θα κάνουν να μην διαβάζουν ΜΜΕ που αναπαράγουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από… τα Παραπολιτικά.
Στα σκυλιά της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Εμείς που δεν έχουμε θείους στο κόμμα, που δεν στήνουμε ιντερνετικά μαγαζιά με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας (ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι συνεργατικά ΜΜΕ),που δεν κρύβαμε ειδήσεις για να μην χάσουμε δουλειές από άλλες επιχειρήσεις μας, που δεν συνδυάσαμε τη δημοσιογραφία με γραφεία Τύπου, θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε απλώς επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αν αυτό είναι βρισιά θα το αποφασίσουν οι αναγνώστες και οι ακροατές μας και όχι τα παιδιά της Κουμουνδούρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: