ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Έσφαξαν τα σπάνια Κρι Κρι και το... διατυμπάνισαν! (photos)


Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Το σύμβολο της άγριας ζωής της Κρήτης, το σπάνιο αγριοκάτσικο Κρι Κρι έβαλαν στόχο κυνηγοί οι οποίοι μάλιστα το διαφήμισαν και στο facebook!



Το περιστατικό κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχει σηκώσει θύελλα σχολίων και αντιδράσεων, αναφορικά με τους ασυνείδητους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.



Το Κρι Κρι που σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί κάτοικο της Κρήτης τα τελευταία 8.000 χρόνια αποτελεί ζωντανό στοιχείο από την εποχή της πρώτης εξημέρωσης της κατσίκας, ενώ πλέον μπορεί να βρεθεί στις απόκρημνες πλαγιές στο φαράγγι της Σαμαριάς και σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού.


Αυτά τα ελάχιστα πλέον απομεινάρια μιας ιστορικής εποχής που φτάνει και ξεπερνάει τους Μινωίτες, την ταυτότητα της οποίας κανονικά θα έπρεπε να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού... φαίνεται πως κάποιοι έβαλαν στο μάτι!


Μάλιστα, αναμένεται άμεσα να γίνει καταγγελία και στις Αρχές για την δίωξη των κυνηγών από το ΕΚΠΑΖ και την Ζωόφιλη Δράση, εκ μέρους της οποίας δημοσιεύθηκε το εξής κείμενο στο facebook:

"KAΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑΩ, ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ, ΤΟ ΚΡΙΚΡΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ, ΕΣΦΑΞΑΝ, ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΖ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ".

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1354240&srv=149

Δεν υπάρχουν σχόλια: