ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: 11χρονο κορίτσι κινδύνευσε να πεθάνει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης....Πολάκη ακούς;;



Αδειάζει από γιατρούς το νοσοκομείο του νησιού, λίγες εβδομάδες μετά τα θριαμβευτικά εγκαίνια - Στην Αθήνα μεταφέρθηκε για να σωθεί το εντεκάχρονο κορίτσι

Ενα κοριτσάκι 11,5 ετών κινδύνευσε να πεθάνει από αιμορραγία στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, που λίγες εβδομάδες μετά τα θριαμβευτικά πρωθυπουργικά εγκαίνια και τις υπουργικές χειρουργικές επεμβάσεις, αδειάζει από γιατρούς! 



Το κορίτσι, όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μεταφέρθηκε από τους γονείς του την περασμένη Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου με αιμορραγία, έχοντας επί δέκα ημέρες περίοδο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, «ο Γυναικολόγος Ιατρός της ΑΕΜΥ Α.Ε. (σ.σ. το νοσοκομείο της Σαντορίνης έχει υπαχθεί στο συγκεκριμένο φορέα) την παρέπεμψε στο παιδίατρο της ΑΕΜΥ ΑΕ. Χωρίς να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, παρότι είχε αιμορραγία, την ξαπόστειλαν στο σπίτι της, λέγοντας ότι είναι καλά». Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζεται ως εξής: «Ήταν μεσημέρι και βλέπετε έπρεπε να φύγουν οι Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ παρότι εφημέρευαν. Εξάλλου Ιδιωτικό μαγαζί είναι! Την Δευτέρα το κοριτσάκι με τους γονείς του επανήλθε στο Νοσοκομείο, αφού συνεχιζόταν η αιμορραγία και ευτυχώς έπεσε στα χέρια της Διευθύντριας Γυναικολόγου του ΕΣΥ. Έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Το παιδί, που είναι από τη Βουλγαρία, είχε αιματοκρίτη 21. Με την κατάλληλη θεραπεία διακομίσθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πλέον οι κάτοικοι της Σαντορίνης μένουν μόνοι τους, αφού το νοσοκομείο αδειάζει από προσωπικό. «Οι μόνιμοι κάτοικοι Σαντορίνης έχουν συνηθίσει με Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες και μόνο. Υποσχέσεις ήταν η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου από τον «Μαυρογιαλούρο» κ. Τσίπρα. Ποιος τις πιστεύει; Χρειάζονται χρήματα και προσωπικό. Εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά όλο το 24ωρο και όμως τις νύχτες τώρα που έπιασε το φθινόπωρο, είναι άδειο από Ιατρούς. Μόνο οι Ιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας, είναι παρόντες στις εφημερίες. Οι Ιατροί της ΑΕΜΥΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον.  «Ο Μαυρογιαλούρος κος Τσίπρας» κατά τα εγκαίνια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες θα γεννάνε στον τόπο τους. Ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ΑΛΑ ΚΑΡΤ. Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα; Οκτώ ιδιώτες γυναικολόγοι στο νησί. Με τον παλαιό υπέρηχο του Κέντρου Υγείας κάνουν εξετάσεις και μόνο».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα εγκαίνια στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει: «Οι αποσπασμένοι Ιατροί άρχισαν να γυρνάνε στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα.  Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ορίστηκε Επικουρικός Ιατρός αποσπασμένη δύο μήνες από το Νοσοκομείο Ασκληπιείο των Αθηνών, αν και απαγορεύεται καθότι δεν φέρει τον βαθμό του Διευθυντή και είναι Ορισμένου Χρόνου Ιατρός. Ιδιώτες υπάλληλοι της ΑΕΜΥ ΑΕ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα προΐστανται Δημοσίων Υπαλλήλων επειδή έχουν «μπάρμπα στη Κορώνη». Το τοπικό ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για συνλειτουργία του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, αν και ο Δημόσιος Χαρακτήρας προστατεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας. Στη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου συμμετέχουν  Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ που απαγορεύεται από το Νόμο».

Η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα, απαντά εμμέσως και στην επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον των επικεφαλής συνδικαλιστών της το καλοκαίρι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όταν τους είχε χαρακτηρίσει «συνδικαλιστές της ανατομικής περιοχής των αιμορροϊδων». Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει δηκτικά: «Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ΑΕ το καλοκαίρι έκανε χειρουργεία μόνο «της  ανατομικής περιοχής γύρω των αιμορροΐδων». Τώρα ούτε αυτά! Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!!! Ή όχι; Θα παραμείνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που τόσα χρόνια δίνει τη μάχη για τη προστασία της ζωής των κατοίκων του νησιού. Η στελέχωση, τα χειρουργεία θα περιμένουν ξανά του χρόνου το καλοκαίρι, με τα νέα Ασφαλιστικά Πακέτα».


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/09/11.html#ixzz4Jhx2cmnP

Δεν υπάρχουν σχόλια: