ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγέλλουν ομοιοπαθητικό: Τάζει θεραπείες σε καρκινοπαθείς


Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Τα "πλοκάμια" του σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "θεραπευτή" του καρκίνου, καταγγέλλεται ότι είχε εξαπλώσει ομοιοπαθητικός με έδρα του το Ρέθυμνο. Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στη "Νέα Κρήτη", ο άνθρωπος αυτός "τσέπωνε" λεφτά από τους συγγενείς των ασθενών-πελατών του, εκμεταλλευόμενος την αγωνία, τον πόνο και το δράμα τους.



Συγκεκριμένα, έπειθε απελπισμένους ανθρώπους ότι, αν ακολουθούσαν τη θεραπεία που θα τους συνέστηνε, ο άνθρωπός τους θα ξεπερνούσε το πρόβλημα της υγείας του και θα έβγαινε νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, ωστόσο στη συνέχεια εγκατέλειπε ξαφνικά τους ασθενείς-πελάτες του στα μέσα της θεραπείας και αφού τους είχε κάνει να χάσουν πολύτιμο χρόνο, με την κατάσταση της υγείας τους έτσι να επιδεινώνεται.

Η δράση του ήρθε στο φως μετά από καταγγελία του κ. Ανδρέα Καλλέργη, του οποίου ο αδερφός ήταν καρκινοπαθής και κατέφυγε στην ομοιοπαθητική θεραπευτική που του συστήθηκε. Ωστόσο, στα χέρια του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου έχει φτάσει άλλη μια καταγγελία, που αναφέρεται σε εξαπάτηση από ομοιοπαθητικό, η οποία θα εκδικαστεί στις 6 Οκτωβρίου, με το σύλλογο τώρα να αναζητά στοιχειά για το αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο το οποίο μας καταγγέλλει σήμερα ο κ. Καλλέργης.

Πληροφορίες θέλουν θύματά του πιθανότατα να έχουν πέσει αρκετοί ακόμη συνάνθρωποί μας σε όλη χώρα, που όμως μέσα στη λύπη και το πένθος που βιώνουν χάνοντας το συγγενικό τους πρόσωπο, χτυπημένο από τον καρκίνο, κρατούν το στόμα τους κλειστό και δε μιλούν, με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου να τους καλεί να απευθυνθούν σε αυτόν, βοηθώντας έτσι στην προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να διαλευκανθεί το αν πρόκειται για τον ίδιο ομοιοπαθητικό ή και για κάποιον άλλο.


«Θέλαμε να σώσουμε τον αδελφό μου»

Η καταγγελία του κ. Ανδρέα Καλλέργη, που έφτασε στη "Νέα Κρήτη" έρχεται από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αφού, ως φαίνεται, ο εν λόγω ομοιοπαθητικός είχε διαφημίσει τόσο πολύ τον εαυτό του, ώστε η "χάρη" του να έχει γίνει γνωστή όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την επικράτεια. Όπως μας είπε ο κ. Καλλέργης, ο αδερφός του έπασχε από καρκίνο, οπότε και αναζητώντας τρόπους προκειμένου να καταφέρει να τον νικήσει και να ζήσει, κατέφυγε και στην εναλλακτική θεραπεία μέσω ομοιοπαθητικής.

«Απευθυνθήκαμε στον ομοιοπαθητικό αυτόν με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουμε τον αδελφό μου στη μάχη που δίνει. Του σύστησε συγκεκριμένη θεραπεία με φάρμακα, τα οποία αγοράζαμε από συγκεκριμένο κατάστημα στην Αθήνα, σε συνδυασμό με μηχανήματα. Σιγά-σιγά βλέπαμε μια καλυτέρευση στην υγεία τού αδελφού μου και αυτό μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε τη θεραπεία. Μέσα στην αγωνία και τον πόνο μας, αρχίζαμε να πιστεύουμε και να αισιοδοξούμε για την πορεία της υγείας του, γι' αυτό και κρεμόμασταν από τα όσα μας έλεγε ο κύριος αυτός.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, βλέπαμε να μας παίρνει λεφτά με το τσουβάλι για τις θεραπείες αυτές, τα οποία του καταθέταμε σε τραπεζικό λογαριασμό», μας λέει ο κ. Καλλέργης, περιγράφοντας με πόνο ψυχής το δράμα που βίωσαν.

Ξαφνικά όμως και ενώ τα θύματά του είχαν εθιστεί στην ομοιοπαθητική αγωγή που τους συνιστούσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες και αφού εκείνος είχε καταφέρει να τους αποσπάσει ένα σωρό χρήματα - πράγμα αμελητέο, όπως λένε, μπροστά στο γεγονός ότι τελικά πολλά από τα θύματά του έχασαν το συγγενικό τους πρόσωπο που πάλευε με τον καρκίνο, όπως δυστυχώς συνέβη και με τον αδελφό τού κ. Καλλέργη - τα ίχνη του ομοιοπαθητικού χάνονταν ανεξήγητα, με τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να τον ψάχνουν απεγνωσμένα στα τηλέφωνα και να μην τον βρίσκουν.

«Τον ψάχναμε να τον βρούμε και δεν το καταφέρναμε. Εντωμεταξύ, η κατάσταση του αδελφού μου επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα να τον χάσουμε. Μέσα στη θλίψη και στο πένθος μας ανακαλύψαμε ότι σε βάρος του ανθρώπου αυτού είχαν γίνει πολλές μηνύσεις, ενώ είχε περάσει και αρκετές φορές από το αυτόφωρο. Έτσι καταφύγαμε κι εμείς σε μήνυση εναντίον του, αναζητώντας το δίκιο μας και κυρίως για να αποτρέψουμε και άλλους ανθρώπους να βρεθούν στη δύσκολη θέση να χάσουν κάποιον δικό τους άνθρωπο, όπως δυστυχώς συνέβη σε εμάς», είπε αγανακτισμένος και πικραμένος από τα όσα συνέβησαν και από το χαμό του αδελφού του ο κ. Καλλέργης.

Προτρέπει μάλιστα όσους πιθανότητα βρίσκονται στην ίδια δυσάρεστη θέση με την οικογένειά του, και έχουν πέσει στην παγίδα του ομοιοπαθητικού, να μη φοβούνται και να μιλήσουν στις Αρχές γι' αυτό.

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν πρόκειται για γιατρό, αλλά για κάποιον που δηλώνει θεραπευτής εναλλακτικής ιατρικής και απευθύνεται κυρίως σε ογκολογικούς ασθενείς και νεφροπαθείς.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη καταγγελιών για εξαπάτηση από ομοιοπαθητικό.

«Ήδη έχω κληθεί ως μάρτυρας σε δίκη για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, που όμως δεν έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο. Ίσως προφανώς να κινήθηκε από τον εισαγγελέα, όπου ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με αναστολή. Συνεχίζει όμως τη δράση του. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον ίδιο θεραπευτή Ομοιοπαθητικής, ωστόσο στον Ιατρικό Σύλλογο είχαμε καταγγελία για ασθενή που για ένα χρόνο ακολουθούσε εναλλακτική θεραπεία, πέρα από αυτή που θα έπρεπε να του χορηγούνταν ιατρικά.

Εμείς την προωθήσαμε στον εισαγγελέα και έχει οριστεί η δίκη για τις 6 Οκτωβρίου, οπότε και μη έχοντας άλλο τρόπο να διαλευκάνουμε την υπόθεση, καταφεύγουμε διά της νομίμου οδού, με τη Δικαιοσύνη να είναι εκείνη που θα αποφανθεί», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Στεφανάκης.

Ωστόσο, ο κ. Στεφανάκης, έως ότου η Δικαιοσύνη βγάλει τα δικά της συμπεράσματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας στον κόσμο ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπιστεύεται εύκολα τον οποιοδήποτε επιτήδειο, σημειώνοντας πως, «αν οι ασθενείς θέλουν να επιλέξουν κάποια εναλλακτική μορφή θεραπείας, θα πρέπει τουλάχιστον να ελέγχουν ότι ο θεραπευτής αυτός είναι πτυχιούχος γιατρός».

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1352292&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: