ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κόβει το ρεύμα...ο ΣΥΡΙΖΑ; Πάμε να θυμηθούμε όσα έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση!



Μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να κόβει...το ρεύμα στα Ελληνικά νοικοκυριά; Μα όχι! Αφού "τα γραπτά μένουν". Και μαζί με αυτά, μένουν και τα κομματικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και τότε μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, είχε οργανώσει τις λεγόμενες Επιτροπές Κατά του Χαρατσιού, κατά της διακοπής ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, το Κίνημα "Δεν Πληρώνω Το Χαράτσι της ΔΕΗ" και πολλά άλλα κινήματα που σήμερα, δεν ξέρουμε τι έχουν απογίνει!
Του Χριστόφορου Παπαδάκη




Άρα δεν μπορεί να είναι αλήθεια ότι πάνε τα συνεργεία στα χωριά της Κρήτης να κόψουν το ρεύμα σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μάλιστα, κάποιοι αγρότες παίρνουν στο κυνήγι, λέει, τους εργαζόμενους αυτούς που απλά..."κάνουν τη δουλειά τους" (κατά τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ)...
Αυτά διαβάζω στο σημερινό βασικό ρεπορτάζ της "Ν.Κρήτης" που υπογράφει η συνάδελφος Ελένη Σταυρουλάκη.



http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1348893&srv=127


Πάμε να δούμε και στον Ευαγγελάτο το σχετικό "παράθυρο"...





Όμως, άλλα έλεγαν κάποτε...

Επειδή, λοιπόν, τα γραπτά μένουν, πάμε να θυμηθούμε ένα από τα πάρα πολλά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίοδο που η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας ακόμα και πολύτεκνες οικογένειες όχι μόνο στο σκοτάδι αλλά και στην παγωνιά...

"Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά- Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ και Επιτροπής πολιτών ενάντια στα χαράτσια στη ΔΕΗ Λαμίας"...

Και η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ τότε - μιλάμε για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Ιουνίου 2012 - είχε ως εξής:

"Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος . Όμως η Διοίκηση της ΔΕΗ ανάλγητα και πολλές φορές παράνομα δεν διστάζει να στερήσει από  ένα βασικό κοινωνικό αγαθό άνεργους, μικροσυνταξιούχους ακόμα και ασθενείς.  Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις πολιτών που πλήρωσαν το αντίτιμο του ρεύματος χωρίς το χαράτσι αλλά  έμειναν χωρίς ρεύμα γιατί η ΔΕΗ  παράνομα  πίστωσε  μέρος των καταβληθέντων χρημάτων στο δημόσιο για εξόφληση του χαρατσιού.

Για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα έγινε παρέμβαση στη ΔΕΗ Λαμίας από παθόντες συμπολίτες μας  μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη αλλά και μέλη της Επιτροπής Λαμίας ενάντια στα χαράτσια. Όπως  παραδέχτηκε η Διευθύντρια του τμήματος Πωλήσεων, οι διακοπές ρεύματος συμπολιτών μας λόγω μη εξόφλησης των λογαριασμών είναι καθημερινές και αυξάνονται συνεχώς. Δήλωσε όμως αναρμόδια  για το «λάθος» της ΔΕΗ να πιστωθεί το χαράτσι με το αντίτιμο της αξίας του ρεύματος αντί να πάει το οφειλόμενο ποσό στο Δημόσιο Ταμείο.

Για τις διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αυτές τις μέρες η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Η διοίκηση της εταιρείας αδιαφορεί για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους.
Παράλληλα, παρανομεί αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:
1. Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.
2. Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού.
3. Να παγώσει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί με το θέμα η νέα βουλή τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας.
Η πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια ανάλγητη και παρανόμως ενεργούσα διοίκηση μιας εταιρείας".

Σε πρόλαβα

"Μα καλά. Τι να κάνει και η ΔΕΗ; Υπάρχουν χρέη"... Στην ερώτηση σου αυτή φίλε Συριζόφωνε, έχω απάντηση... Μόνο η Περιφέρεια Κρήτης χρωστάει πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ. Τα υπουργεία χρωστούν επίσης απίστευτα ποσά. Μεγάλες βιομηχανίες και βιοτεχνίες το ίδιο. Όπως και μεγαλοξενοδόχοι. Εσείς έτσι "χτυπάτε" το Κεφάλαιο; Ντροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: