ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πέτα τον αποκλεισμό στα μούτρα των ναζιστών. Αυτοί τον «εμπνεύστηκαν».

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

 Του Γεράσιμου Χολέβα

Γονείς δεν δέχονται την ένταξη παιδιών στο σχολείο. Πώς ακούγεται αυτό; Παράλογο.  Γονείς δεν δέχονται την ένταξη παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο σχολείο. Πώς ακούγεται αυτό; Ρατσιστικό; Όχι μόνο ρατσιστικό, ναζιστικό.



Είναι ναζιστές όλοι οι γονείς που στήριξαν τις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων των δύο δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου; Όχι. Δεν έχουν ευθύνη για την απόφαση τους; Τεράστια. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διορθωθεί αυτή η απόφαση από έναν και μοναδικό: Να την πάρουν πίσω, όχι γιατί είναι γονείς, αλλά γιατί είναι άνθρωποι. Και για έναν ακόμα λόγο: Στο χώμα που ζούνε ήταν οι ίδιοι κάποτε πρόσφυγες και μετανάστες, οπότε έχουν έναν λόγο παραπάνω να αντιληφθούν την πραγματικότητα.

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που η πρώτη αντίδραση δεν πρέπει να είναι και η τελευταία. Η πρώτη αντίδραση είναι αντανακλαστική: Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που μεγαλώνουν παιδιά να αποφασίζουν πως κάποια άλλα παιδιά, επειδή δεν είναι από τη χώρα μας, δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης. Ναι, αυτό λέγεται στην ουσία στις αποφάσεις.

Οι διάφορες «επίσημες» δηλώσεις που κυκλοφορούν περί κινδύνων για την υγεία των άλλων παιδιών, από τα προσφυγόπουλα, είναι τόσο βρώμικες που ακόμα κι όταν αναφέρεσαι σε αυτές λερώνεσαι. Δεν θα μπούμε, καν, στη διαδικασία να αποδείξουμε αυτό που είναι αυταπόδεικτο, δηλαδή πως αυτά τα παιδιά δεν είναι ούτε «άρρωστα», ούτε «βρώμικα».

Και κάτι ακόμα: Πόσο άνθρωπος είσαι όταν δεν θες ένα παιδί επειδή είναι «ξένο», «άρρωστο», «βρώμικο»; Κι επειδή δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν ρατσιστή να πουλήσει το παραμύθι του θα πούμε το εξής: Εάν ένα παιδί χρειάζεται εμβόλιο (ή οποιαδήποτε βοήθεια για την υγεία του) δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης από τον έναν και μοναδικό: Όλα τα απαραίτητα, για την υγεία του παιδιού, είτε είναι «ξένο», είτε έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

Αυτά για τους φόβους που μπορεί να έχει κάποιος και (ενδεχομένως) να τον οδηγήσει σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Οι ρατσιστές πάντα ποντάρουν στον φόβο των ανθρώπων, στο φόβο που προκαλεί κάποιος άνθρωπος «διαφορετικός», γιατί είναι από άλλη χώρα ή επειδή έχει άλλο χρώμα στο δέρμα ή διότι έχει άλλη θρησκεία ή άλλες πολιτισμικές παραδόσεις και πολιτιστικές αναφορές.

Δυστυχώς η ρατσιστική συμπεριφορά δεν χρειάζεται και πολλά βήματα για να μετατραπεί σε ναζιστική αντίληψη για τους ανθρώπους και την κοινωνία…

Ας δούμε τώρα τι έγραψαν οι ναζιστές για το θέμα:
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν επικροτούν απλά. Θεωρούν πως είσαι συνοδοιπόρος τους, θεωρούν πως εμπνέεσαι από τις ιδέες τους, ιδέες απάνθρωπες. Σου φοράνε τη σβάστικα.

Ένα ερώτημα: Είσαι ένας από αυτούς, δηλαδή τους ναζιστές που θέλουν να αποφασίζουν ποιο παιδί «αξίζει» να ζήσει, ποιο παιδί «αξίζει» να υπάρχει σε ένα σχολείο;  Γιατί γι’ αυτό μιλάμε.

Εάν δεν έχεις ιδεολογική ταύτιση μαζί  τους, δηλαδή εάν δεν είσαι ναζιστής, και σήκωσες το χέρι σου για να αποφασιστεί ποια παιδιά έχουν δικαίωμα ύπαρξης στο σχολείο, τότε ξανασκέψου το.

Κι απάντησε και σε κάτι ακόμα: Θες να σου ορίζει κάποιος εάν το παιδί σου «αξίζει» να ζει;

Να στο πω κι αλλιώς: Θα ήθελες να αποφασίσει κάποιος εάν εσύ, όταν ήσουν παιδί, «άξιζε» να ζήσεις, εάν «άξιζε» να πας στο σχολείο;

Εάν όχι, τότε ξανασκέψου το και πέτα τον αποκλεισμό στα μούτρα των ναζιστών. Αυτοί τον «εμπνεύστηκαν».
http://www.imerodromos.gr/wraiokastro-apokleismos-paidiwn-prosfygwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια: