ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει...Το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη γίνεται Μουσείο Δημοκρατίας με υπογραφή του...γιου του!


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη του έργου «Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας» του Δήμου Καρπενησίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 647.746,75 ευρώ. Με λίγα λόγια δηλαδή, "Γιάννης Κερνά, Γιάννης Πίνει", ή αλλιώς, "ξεμπερδεύουμε με το παλιό"!

Όπως διαβάζω στο "Λαμιακό Τύπο":

Πρόκειται ουσιαστικά για το σπίτι του πατέρα του Περιφερειάρχη στο χωριό Βελωτά, του δολοφονημένου, Παύλου Μπακογιάννη, όπου θα μεταμορφωθεί στο ισόγειο σε κέντρο ενημέρωσης για τη δημοκρατία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως τις μέρες του βουλευτή Ευρυτανίας στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στον όροφο θα διατηρηθεί η κατοικία όπου έζησε και μεγάλωσε με την έκθεση όλων των αντικειμένων ακόμη και προσωπικών, στο κοινό που θα το επισκέπτεται.
Στον υπαίθριο χώρο, στο χώρο των κερκίδων θα γίνονται συζητήσεις για τη δημοκρατία, τη ζωή και τη δραστηριότητα του Παύλου Μπακογιάννη.

Το πατρικό του σπίτι στη Βελωτά ο κ. Μπακογιάννης το είχε παραχωρήσει στο Δήμο Καρπενησίου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφέρεια, ζητώντας να στεγαστεί εκεί ένα μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, το οποίο θα πάρει "σάρκα κι οστά" με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η ένταξη του έργου γίνεται στον Άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
Έχω το σπίτι του παππού και χρειάζεται αναστύλωση. Εμένα σε ποιο ΕΣΠΑ θα με εντάξετε; Τι ήταν ο παππούς; Ήρωας. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο και ύστερα δούλεψε μες στην φτώχεια και πέθανε φτωχός με αξιοπρέπεια αφήνοντας πίσω του παιδιά και εγγόνια να συνεχίσουν να δουλεύουν επίσης με αξιοπρέπεια και μες στη φτώχεια. Λοιπόν; Λέγαμε για κείνα τα λεφτουδάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: