ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτο: Έζησε σε φέρετρο επτά ολόκληρα χρόνια

Κολίν Σταν
Συγκλονίζει η ιστορία της Κολίν Σταν, η οποία μόνο σενάριο ταινίας θα μπορούσε να γραφτεί, ωστόσο η ιστορία της είναι αυτή που έγινε ταινία. Η 20χρονη Κολίν έζησε επί επτά ολόκληρα χρόνια σε ένα φέρετρο απαχθείσα από ένα ζευγάρι Αμερικανών που την έβγαζαν από τον ξύλινο τάφο της μόνο για να τη βιάσουν ή να τη βασανίσουν.



Ήταν 19 Μαΐου του 1977. Η 20 χρονη τότε Κολίν είχε ετοιμαστεί για να πάει στο πάρτι γενεθλίων ενός φίλου της, στο Όρεγκον. Βγήκε στον δρόμο και αποφάσισε να κάνει οτοστόπ για να φτάσει στον προορισμό της. Μια απόφαση που στάθηκε μοιραία για τη μετέπειτα ζωή της.


Λίγο αφότου είχε βγει στο δρόμο, ένα αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε στο νεύμα της και σταμάτησε για να την πάρει. Οδηγός ήταν ο Κάμερον Χούκερ, συνοδηγός η σύζυγός του Τζάνις, ενώ στο πίσω κάθισμα καθόταν το μωρό του. Όπως είπε η Κολίν, τους εμπιστεύτηκε επειδή ήταν ζευγάρι και επειδή ταξίδευαν με ένα μωρό στο αμάξι.



Ωστόσο, σύμφωνα με το iefimerida.gr, μετά από μια ώρα ταξιδιού ο Κάμερον έβγαλε ένα μαχαίρι και υπό την απειλή του έδεσε και φίμωσε τη νεαρή κοπέλα. Τη μετέφεραν σπίτι τους, όπου την έβαλαν σε ένα ξύλινο κουτί σαν φέρετρο κάτω από το κρεβάτι τους.


Σκηνή από την ταινία που περιγράφει την ιστορία της Κολίν

Την κρατούσαν κλεισμένη εκεί και την έβγαζαν έξω μόνο για να τη βασανίσουν για ή να τη βιάσουν. Η μόνη διέξοδος που είχε ήταν να ταξιδεύει με το μυαλό της κάπου όμορφα, με τους αγαπημένους της ανθρώπους, για να μπορεί να υπομένει όσα οδυνηρά περνούσε. Μάλιστα, ο Κάμερον την είχε απειλήσει ότι αν προσπαθούσε να δραπετεύσει, τα μέλη ενός γκρουπ - στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκε - θα σκότωναν την οικογένειά της.



Η Κολίν κατάφερε να δραπετεύσει τον Αύγουστο του 1984, με τη βοήθεια της Τζάνις, η οποία μάλιστα αργότερα κατέθεσε εναντίον του συζύγου της στο δικαστήριο. Εκείνη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, ενώ στον άνδρα της επιβλήθηκε ποινή 104 ετών.

Σήμερα, η Κολίν είναι 59 ετών και ζει στη βόρεια Καλιφόρνια. Είναι παντρεμένη για τέταρτη φορά και μεγαλώνει τον εγγονό της, που θα γίνει 2 ετών στο τέλος Σεπτεμβρίου. Παρ' όλα όσα έζησε, η Κολίν είπε πρόσφατα ότι είχε μια υπέροχη ζωή από τη στιγμή που δραπέτευσε και ότι είναι ευγνώμων που είναι ζωντανή.

Η συγκλονιστική ιστορία της έγινε ταινία για την τηλεόραση και έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ, με τίτλο «Κορίτσι στο κουτί».
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1350378&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: