ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

To «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη

To «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη
Το «παρών» στην κηδεία, έδωσαν εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς, αρκετοί συνάδελφοι του Γιώργου

 

Στις 15:30, σήμερα το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στο δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε  στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο κεντρικό νεκροταφείο Περιστερίου. Ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών. Ο δημοσιογράφος και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής πάλεψε για πολλούς μήνες με τον καρκίνο καταλήγοντας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το «παρών» στην κηδεία του, έδωσαν εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς, αρκετοί διακεκριμένοι συνάδελφοι του Γιώργου.  

Άφατη θλίψη για τη σύζυγό του Σταύρος Θεοδωράκης
Γιώργος ΑυγερόπουλοςΑντώνης ΛιάροςΠάνος ΣόμπολοςΣοφία ΒούλτεψηΠέρης ΧαλάτσηςΑνδρέας ΠαχατουρίδηςΓρηγόρης ΨαριανόςΟ Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA.

Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους.http://www.protothema.gr/greece/article/628218/to-teleutaio-adio-sto-dimosiografo-giorgo-georgiadi/Δεν υπάρχουν σχόλια: