ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Αλητήρεια πολιτική της ΔΕΗ. Βύθισε στο σκοτάδι λαϊκή οικογένεια με οκτώ παιδιά!


Ένα βίντεο-απάντηση με αφορμή το παρακάτω άρθρο στον Πολάκη που μας έλεγε ότι περνάμε καλύτερα από πέρσι!

(Σχόλιο kivotosblog: Ναι αλλά...αν βγει ο Κυριάκος δεν θα έχουμε δεξιά πολιτική στη χώρα μας;...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ....)

Από Βαθύ Κόκκινο   

Η είδηση μας έρχεται από ιστοσελίδα της Κρήτης. Περιγράφει ένα δράμα παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΕΝΤΕΟ...διότι το είπε ο κύριος Πολάκης πως..."από πέρυσι, περνάμε καλύτερα), απλώς εμείς...δεν το ξέρουμε...


«Και γυρίζεις σπίτι μετά την δουλειά. Και τι να δεις κομμένο το ρεύμα. Παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε ότι αν δεν δώσεις 960 ευρώ δεν σου δίνουν ρεύμα
Με οχτώ παιδιά να περιμένουν να φάνε. Και να διαβάσουν με τα κεράκια σαν τις παλιές εποχές. Αυτοί είναι οι ωραίοι της ΔΕΗ. Αφήνουν μια οικογένεια με οχτώ παιδιά χωρίς ρεύμα χωρίς φαΐ και με κίνδυνο κάτι λίγα που υπάρχουν στο ψυγείο να πάνε για πέταμα».

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει την περιπέτεια της με τη ΔΕΗ μία μητέρα οκτώ παιδιών, - τα τρία μικρότερα παιδιά της είναι ηλικίας 4, 6 και 8 ετών- από τα Χανιά.

Λόγω των εφαρμοζόμενων βάρβαρα ταξικών –μνημονικών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια έφεραν σε οικονομική αδυναμία κι αυτή την οικογένεια να πληρώσει τον λογαριασμό κατανάλωσης του ρεύματος και τα χαράτσια που περιέχονται σ’ αυτόν.

Η ΔΕΗ θεώρησε σκόπιμο να βυθίσει κι’ αυτό το λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι, με την γυναίκα που περιγράφει την τραγική κατάσταση που βιώνει αυτή και η οικογένεια της, να εκλιπαρεί τη ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα μέχρι να μπορέσει να δανειστεί κάποια χρήματα και να διευθετήσει το χρέος της, συνολικού ύψους 1.147 ευρώ. (Διαβάστε αναλυτικά την περιπέτεια της).

Αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχολιασμός παραθέτουμε μια προηγούμενη ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική


-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ χαρίζει εκατομμύρια στους απατεώνες της Energa και Power Hellas για να κάνουν τις διακοπές τους στη Μύκονο,

-Τη στιγμή που τα χρέη των κομματικών γραφείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "ξεχνιούνται" να εισπραχθούν και διαγράφονται,

-Τη στιγμή που ο Μυτιληναίος και οι άλλοι κόρακες της "ανάπτυξης" απολαμβάνουν γιγαντιαίες εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος σαν μια "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα"...

-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ και τα μνημονιακά ΜΜΕ των νταβατζήδων "αγανακτούν" για τους "κατεβασμένους διακόπτες" δυσφημώντας τους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ,

Την ίδια στιγμή για οφειλή ρεύματος 237,00 ευρώ, η ΔΕΗ, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο της υγείας της, κόβει το ρεύμα απροειδοποίητα από την τετραπληγική γυναίκα στα Χανιά και την δολοφονεί εν ψυχρώ.

Κόβει το ρεύμα από κάθε αναξιοπαθούντα πολίτη, από κάθε λαϊκό νοικοκυριό θύμα της μνημονιακής λαίλαπας, της ανεργίας, της φοροληστείας, της ανάλγητης αύξησης των τιμών στα κοινωνικά αγαθά.

Η πολιτική της ΔΕΗ πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., αλλά και με τις επιταγές των δανειστών και του κεφαλαίου, είναι ένα όπλο τσακίσματος και αφανισμού των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μια πολιτική που οδηγεί δεκαετίες πίσω, στα χρόνια της υποταγής, της εξαθλίωσης, της απόλυτης φτώχειας.

Και αν η "δημόσια" ΔΕΗ, που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε με χρήματα του δημοσίου, υιοθετεί τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, ας σκεφτούμε ποιά βαρβαρότητα μας περιμένει αν την αναλάβουν οι ιδιώτες, αρπάζοντάς την με ψίχουλα από όλους εμάς. Θα μιλάμε για γενοκτονία και απόλυτο σκοτάδι.

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιταχθεί σθεναρά και με αποφασιστικότητα, στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα χέρια των αρπαχτικών της "ανάπτυξης" και της "απελευθέρωσης των αγορών". Πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε ανάλγητη πολιτική που σπέρνει το θάνατο, που μας βυθίζει στο σκοτάδι και την εξαθλίωση.

Χθες ήταν η άρρωστη γυναίκα στα Χανιά, προχθές η μικρή Σάρα, τις προάλλες οι φοιτητές στη Λάρισα. Αύριο, θα είσαι εσύ, όλοι εμείς. Και γι' αυτά τα εγκλήματα-δολοφονίες δεν θα λογοδοτήσει κανείς. Όπως δεν θα λογοδοτήσουν τα κοράκια της Energa και της Power Hellas, οι διοικήσεις της ΔΕΗ που χαρίζουν τα δικά σου λεφτά σε κάθε απατεώνα, σε κάθε μεγαλοκαρχαρία, σε κάθε πολιτικό κόμμα που ψηφίζει, στηρίζει και εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές.


ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ


Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής 

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_957.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: