ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Στα "άκρα" πατέρας και γιος που ξεκίνησαν απεργία πείνας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλία Σαριδάκη

  Είναι σήμερα 35 ετών, αλλά δάσκαλος χωρίς δουλειά. Βρέθηκε σε «ομηρία» λόγω ενός νόμου όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κεφαλάκης ,με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής, να έχει χάσει μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, όπως λέει ,αφού την περίοδο που ψηφίστηκε ο εν λόγω νόμος απορροφούνταν άμεσα οι εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές και στη συνέχεια ως μόνιμοι.




Ο άνεργος δάσκαλος προχώρησε σε απεργία πείνας κατασκηνώνοντας στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου και σε ένδειξη συμπαράστασης την ίδια απόφαση πήρε και ο πατέρας του που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.








Όπως εξηγεί ο πατέρας του 35χρονου Κων/νος Κεφαλάκης μιλώντας στο neakriti.gr «ζητούμε μόνο ίση μεταχείρισης αφού ο γιος μου χάνει πολλά χρόνια που θα μπορούσε ήδη να έχει εργαστεί και απαιτούμε αυτό το διάστημα να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος. Την περίοδο που ίσχυσε ο νόμος γίνονταν προσλήψεις και πολλοί αδικήθηκαν , όπως υποστηρίζει η οικογένεια του δασκάλου, καθώς ο νόμος δεν τους "επέτρεπε" ακόμη και να δώσουν εξετάσεις και να εισαχθούν σε σχολή.


"Όμηροι" του νόμου

Ο νόμος επέτρεπε σε όσους εγγράφηκαν ή μετεγγράφηκαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου να δώσουν εξετάσεις μόνο εφόσον υπήρχε θάνατος του ενός τουλάχιστον γονέα ή αναπηρία ενός τουλάχιστον από τους γονείς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν πικραμένοι πατέρας και γιος, ο νόμος του 2001 ανάτρεψε τα δεδομένα λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα ο γιος του να "αποκλειστεί" από τη διαδικασία . Στη συνέχεια ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και υπήρξε και δεδικασμένο . Το 2008 ο Γιάννης Κεφαλάκης μπαίνει πλέον στην τελευταία τάξη του νυχτερινού σχολείου και αργότερα πετυχαίνει την εισαγωγή στη Σχολή, αγνοώντας όμως ότι ο νόμος θα επηρέαζε τη ζωή του. Παρ'ότι πολλοί νέοι προσέφυγαν δικαστικά για το θέμα, ο 35χρονος σήμερα αγνοούσε τις εξελίξεις και βρέθηκε όπως λέει αδικημένος.

Όπως υποστηρίζει ο άνεργος δάσκαλος θα συνεχίσει την απεργία πείνας έως ότου υπάρξει υπουργική παρέμβαση.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1363098&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: