ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Το "θαύμα" έγινε και η μάνα με τα 4 παιδιά επέστρεψαν σπίτι

 
Σπίτι νέο ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ αράχνη
 
22 Σεπτεμβρίου : Το σπίτι μίας οικογένειας με 4 παιδιά στην περιοχή των Δειλινών του Ηρακλείου, τυλίγεται στις φλόγες και μία  μάνα με τα 4 παιδιά  μένει στο δρόμο. 30 Οκτωβρίου: Το θαύμα έχει επιτελεστεί και η οικογένεια περνάει ξανά το κατώφλι του σπιτιού της που δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τα όσα τραγικά είχαν προηγηθεί το μεσημέρι της μοιραίας Πέμπτης.

 
"Έγινε θαύμα. Τα πρόσωπα των παιδιών έλαμψαν την Κυριακή. Μπήκαν χαρούμενα στο σπίτι και με ρωτούσαν συνεχώς . Μαμά αυτό είναι το σπίτι μας ,δεν το πίστευαν ούτε αυτά ούτε εγώ," δηλώνει συγκινημένη στο neakriti.gr η μητέρα της οικογένειας η κ. Α.Μ.  μην ξεχνώντας βέβαια να ευχαριστήσει τον κόσμο που βοήθησε, αλλά κυρίως την Κίτρινη Αποστολή και το Δημήτρη Αποστολάκη.
"Το στοίχημα κερδήθηκε αυτό που είπαμε στην οικογένεια ότι θα της παραδώσουμε το σπίτι το κάναμε πράξη και μια γυναίκα όπως την είχαμε δει πριν από μερικές εβδομάδες  που είχε υποστεί ισχυρό σοκ πλέει πλέον σε πελάγη ευτυχίας," τονίζει στο neakriti.gr ο εμπνευστής της Κίτρινης Αποστολής κ Αποστολάκης.
>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
Μια ιστορία που είχε συγκινήσει όλη την Κρήτη έχει αίσια κατάληξη με την σφραγίδα της εθελοντικής ομάδας «Κίτρινη Αποστολή» που δραστηριοποιείται στο Facebook. Η οικογένεια που όλο αυτό το διάστημα ζούσε το δικό της Γολγοθά, αδυνατώντας και η ίδια να πιστέψει πως βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη στο δρόμο, έχει αλλάξει σελίδα στην ζωή της και αυτό χάρη στις αφιλοκερδείς προσπάθειες των μελών της Κίτρινης αποστολής ,δεκάδων εθελοντών ,απλών ανθρώπων αλλά και ανώνυμων φορέων της πόλης που άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους  για να ζεστάνουν τις παγωμένες ψυχές των παιδιών και της μάνας , που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται .
"Tα καταφέραμε και παραδώσαμε στην οικογένεια το σπίτι της . Η Κυριακή ήταν μια διαφορετική ημέρα για τη μητέρα με τα τέσσερα της παιδιά. Και αυτό οφείλεται στο φιλότιμο και στην αληθινή επιθυμία όλων  των ανθρώπων που θέλησαν να βοηθήσουν  για να γίνει αυτό το μικρό θαύμα . Αυτό όμως που θέλω να τονίσω και είναι επίσης σημαντικό  ότι όλα έγιναν χωρίς να περάσει από την Κίτρινη Αποστολή ούτε ένα ευρώ και όλοι οι άνθρωποι που έχουν βοηθήσει το γνωρίζουν  και δεν ζήτησαν μάλιστα και ευρώ," υποστηρίζει από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης.
Η Κρήτη όλο αυτό το διάστημα είχε γίνει μία μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης  και στήριξης της οικογένειας .Από κάθε γωνία του νησιού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη ζητώντας  να μάθουν πως μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημα τους, προκαλώντας την ίδια στιγμή συγκίνηση και ανατριχίλα στον εμπνευστή της ομάδας Δημήτρη Αποστολάκη και τα υπόλοιπα μέλη  της Κίτρινης Αποστολής , αδυνατώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν το τεράστιο κύμα αγάπης που είχε δημιουργηθεί .
"Αν δεν ήταν ο κ. Αποστολάκης δεν θα είχε γίνει το παραμικρό. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλο τον κόσμο που βοήθησε . Ξέρω ότι ζορίζονται αλλά όλοι έβαλαν από το υστέρημα τους και τώρα μπορώ εγώ και τα παιδιά να είμαστε στο σπίτι μας. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμη .Το σπίτι είναι καλύτερο και από την πριν  παραδοθεί στις φλόγες. Επίσης ευχαριστώ και το προσωπικό τους ξενοδοχείου όπου και εργάζομαι που στάθηκαν εμπράκτως στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα. "προσθέτει η κ. Α.Μ
Απολύμανση, καθαρισμός , ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,  βαφή ,πλακάκια, μπάνιο, τοποθέτηση φωτιστικών και επίπλων  ήταν μόνο μερικές από τις βασικές εργασίες που έγιναν στο κατεστραμμένο σπίτι  .
Απομένουν  και άλλες εργασίες  που πρέπει να γίνουν  για την  ακόμη καλύτερη διαβίωση των μελών της οικογένειας ,οι οποίες όμως  και δεν εμποδίζουν στο να μένει  η  οικογένεια ήδη  εντός σπιτιού.
Η Κυριακή (30/10) είναι μία μέρα που θα τη θυμάται για πάντα η οικογένεια της κ. Μ. Μια ημέρα διαφορετική από όλες τις άλλες. Μία ημέρα που τα χαμόγελα επέστρεψαν και πλέον θα παραμείνουν στα πρόσωπα τους. Μια ημέρα που θα θυμίζει στην οικογένεια αλλά και στους Κρητικούς ότι ο εθελοντισμός, η συνεισφορά, η ανιδιοτέλεια,  η αγάπη προς το συνάνθρωπο, είναι αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και στο πέρασμα οποιασδήποτε κρίσης  η πρώτη ημέρα που μπήκαν στο σπίτι η μητέρα με τα τέσσερα παιδιά.
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη
Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1362987&srv=127 

Δεν υπάρχουν σχόλια: