ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: Έφθασε στα 90 με 600 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του! ΒΙΝΤΕΟ




Ο Φιντέλ Κάστρο “έφυγε” σε ηλικία 90 ετών.
Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό αστειευόμενος είχε πει πως δεν πίστευε ποτέ ότι θα έφθανε σ΄ αυτή την ηλικία! 

Γιατί;

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του!


Περισσότερες από 600 απόπειρες δολοφονίας έγιναν με πολλές και διαφορετικές μεθόδους προσπάθειας για να τον δολοφονήσουν. Κανείς σύγχρονος ηγέτης δεν έχει αποτελέσει στόχο για τόσες προσπάθειες δολοφονίας.

Δείτε το βίντεο.


Ο Φιντέλ Κάστρο ο οποίος έμεινε στην εξουσία της Κούβας επί μισό αιώνα μισήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι ηγέτες κρατών στην παγκόσμια ιστορία.

Ουκ ολίγες φορές αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν με ποικίλους και ευφάνταστους τρόπους. Μεταξύ αυτών, πούρα που θα εκρύγνυητο, μια δηλητηριασμένη στολή καταδύσεων, ένα δηλητηριασμένο στυλό και πολλά άλλα.

Η CIA μετά την επιτυχημένη επανάσταση που ανέτρεψε τον Φουλχένσιο Μπατίστα το 1959, άρχισε να σχεδιάζει την εξόντωση του Κάστρο. Την περίοδο 1960-1965 η CIA αποπειράθηκε να τον σκοτώσει 8 φορές. Ο πρώην επικεφαλής των κουβανικών μυστικών υπηρεσιών Φαμπιάν Εσκαλάντε, ο οποίος είχε σκοπό να προστατεύει τον Κάστρο σε ντοκιμαντέρ που προετοίμασε, αναφέρει πως συνολικά οι απόπειρες δολοφονίες κατά του Κάστρο ήταν 638!
Αρκετές από αυτές ήταν σχεδιασμένες από την CIA υπό την ονομασία "Επιχείρηση Mongoose", ενώ σκόπευαν να τον ανατινάξουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο του Ernest Hemingway στη Κούβα.

Μάλιστα, σε μια από τις πρώτες απόπειρες δολοφονίας που οργάνωσε η CIA, συμμετείχε και η πρώην ερωμένη του Marita Lorenz, την οποία γνώρισε το 1959. Η CIA την στρατολόγησε με σκοπό να τον δηλητηριάσει με χάπια. Εκείνη τα έκρυψε σε ένα βαζάκι με κρέμα και διαλύθηκαν. Όταν ο Κάστρο πληροφορήθηκε τη συνωμοσία, της έδωσε ένα όπλο και της είπε να τον σκοτώσει, με εκείνη να λέει πως δεν μπορεί να το κάνει.

Η CIA είχε βάλει στόχο να τον εξοντώσει. Παράλληλα, είχε πλησιάσει μαφιόζους μέσω πρώην πράκτορα του FBI, για να του ρίξουν δηλητηριασμένα χάπια στο φαγητό του. Ωστόσο, για μήνες δεν βρήκαν την ευκαιρία να το κάνουν πράξη. Ο Κάστρο μετά από όλα αυτά, υποπτευόταν τα πάντα και έλεγχε τα πάντα γύρω του. Για παράδειγμα, στην ομιλία που θα έδινε ο Κάστρο στον Παναμά το 2000, κουβανοί εξόριστοι σχεδίασαν να τοποθετούσαν δεκάδες κιλά εκρηκτικών κάτω από το πόντιουμ, αλλά το σχέδιο αποκαλύφθηκε. Ένας από τους συλληφθέντες ήταν πρώην στέλεχος της CIA, ο Λουίς Ποσάδα που αργότερα απελευθερώθηκε με χάρη.

Επίσης, αποτυχημένες ήταν οι απόπειρες να τον σκοτώσουν με πούρο-βόμβα, αλλά και να μολύνουν τη στολή κατάδυσης του με έναν τοξικό μύκητα που θα του προκαλούσε μια επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση στο δέρμα. Επίσης, την ημέρα της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι , ένας πράκτορας εξοπλισμένος με ένα στυλό σύριγγα εστάλη στην Κούβα για να δολοφονήσει τον Κάστρο αλλά απέτυχε.

Παράλληλα, έβαλαν στόχο μέχρι και να καταστρέψουν το σήμα κατατεθέν του Κάστρο τη πυκνή γενειάδα του: θα έριχναν στα παπούτσια του σκόνη που θα έκανε τα γένια του να πέσουν, ενώ δίνοντάς του LSD είχαν σκοπό να πλήξουν την δημόσια εικόνα του.
Ο Φιντέλ Κάστρο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως αν η αποφυγή δολοφονίας ήταν ολυμπιακό άθλημα, θα είχε πάρει το Χρυσό μετάλλιο.

Ο Κάστρο επέμενε ότι μέχρι και τα μέσα της περασμένης δεκαετίας και επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου γίνονταν σχέδια για την εξόντωσή του. Ο ίδιος αποσύρθηκε από την πολιτική το 2006, ενώ λίγο αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου, ανάρρωσε και τελευταία έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις.

Σημειώνεται ότι ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας είχε γραφτεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας. Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα www.cubadebate.cu, μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, είχαν καταγραφεί όπως προαναφέραμε 638 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του -σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.



Δεν υπάρχουν σχόλια: