ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ένταση σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς


Ένταση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στη Λουκάρεως, όταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και άλλων συλλογικοτήτων απέτρεψαν πλειστηριασμό, ενώ στη Θεσσαλονίκη άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων να ανοίξουν πανό στην είσοδο της ΤτΕ.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να βγάλουν έξω από τη δικαστική αίθουσα τον συμβολαιογράφο, σε αντιδικία μεταξύ δύο ιδιωτών, για την οποία θα έβγαινε σε πλειστηριασμό μία γκαρσονιέρα. Οι ίδιοι απέτρεψαν και τον πλειστηριασμό ακινήτου, που αφορούσε σε αντιδικία τράπεζας με ιδιώτη.

Παρών στο Ειρηνοδικείο ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκτός από τα κοράκια στα Ειρηνοδικεία, υπάρχουν και τα πολιτικά κοράκια, που τους καλύπτουν τα Μνημόνια».

Ένταση ωστόσο επικράτησε και έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να ανοίξουν πανό στην είσοδο της τράπεζας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, άνδρες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί στο σημείο δεν επέτρεψαν αρχικά στους συγκεντρωμένους να ανοίξουν το πανό τους, ωστόσο, οι ίδιοι, σπρώχνοντας τους αστυνομικούς και φωνάζοντας συνθήματα, άνοιξαν τελικά το πανό μπροστά στο υποκατάστημα.

Κατά πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού στη Θεσσαλονίκη είχε κινηθεί από τράπεζα για ακίνητο που ανήκει σε πατέρα και γιο ΑΜΕΑ.

Ο πλειστηριασμός απετράπη από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δείτε σχετικό βίντεο:
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: