ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«Έψηναν» ανθρώπους ζωντανούς σε σούβλες για να τους ανακρίνουν οι ΗΠΑ



Φρικτά βασανιστήρια τα οποία περιελάμβαναν το δέσιμο ανθρώπων σε σούβλες που τοποθετούνταν πάνω από μεγάλες φωτιές πραγματοποιούνταν σε μυστικά κρατητήρια στη Νότια Υεμένη, με τη συμμετοχή ανδρών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποκαλύπτει το Associated Press.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία στα ίδια κρατητήρια αλλά αρνούνται ότι συμμετείχαν ή είχαν γνώση οποιασδήποτε πράξης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για συνήθη πρακτική των αμερικανικών δυνάμεων που αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες και ξένους στρατιώτες την πραγματοποίηση βασανιστηρίων προκειμένου να μην κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το AP η ανάκριση κρατουμένων που έχουν υποστεί βασανιστήρια μπορεί να αποτελέσει έγκλημα πολέμου.



Γραφική απεικόνιση από τα κρατητήρια όπου άνθρωποι στοιβάζονταν σε κοντέινερ με δεμένα τα μάτια για ημέρες

Το AP αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη τουλάχιστον 18 μυστικών κέντρων κράτησης σε στρατιωτικές βάσεις στην Υεμένη αλλά ακόμη και μέσα σε πολυτελείς βίλες, το αεροδρόμιο και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Κρατούμενοι περιγράφουν φρικιαστικές σκηνές όπου αφήνονταν για ημέρες σε κοντέινερ γεμάτα περιττώματα ενώ όποιος διαμαρτύρονταν οδηγούνταν απευθείας στις αίθουσες βασανιστηρίων. Τα ουρλιαχτά από τα βασανιστήρια ακούγονταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε μεγάλη απόσταση ενώ στην περιοχή βρισκόταν προσωπικό των Αμερικανικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που συμμετέχει έμπρακτα στον πόλεμο της Υεμένης ενισχύοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Πηγές του AP όμως υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς 2.000 άτομα.

Τα κέντρα κράτησης και βασανισμού δημιουργήθηκαν στην Υεμένη επί προεδρίας Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι έκλεισε όλα τα μυστικά κέντρα που χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Πηγή: info-war.gr
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_147.html#_140421_image_0

Δεν υπάρχουν σχόλια: