ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων "Η Αθήνα από κάτω" ράγισε καρδιές (ΒΙΝΤΕΟ)


Το φιλμ του Τάκη Μπαρδάκου που καταγράφει την Ελλάδα των νεόπτωχων και των ανέργων, παρουσιάστηκε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 



Η  Ελλάδα  των νεόπτωχων, των ανέργων που    ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά,  κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης. Ιστορίες πολιτών που βιώνουν την κοινωνική ανισότητα και την αδικία, το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και η κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, έχουν μετατρέψει το  όνειρο της ευημερίας  σε  έναν  κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη.                                     
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:                                 

                                      
Το ντοκιμαντέρ αυτό ως καλλιτεχνικό έργο, δεν ακολουθεί τους κανόνες της διαφημιστικής αισθητικής και της τουριστικής απεικόνισης, αλλά είναι σκληρό και αποδομημένο - όσο σκληρή και αδιέξοδη είναι πολλές φορές η ίδια η ζωή - επίκαιρο όμως και  αναγκαίο για την κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική συνείδηση ​​και την ανάγκη για διάλογο. 

Μια ταινία από τους κάτω για τους κάτω

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τους πολίτες και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η ομάδα των βασικών συντελεστών είναι άνεργοι, όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στον οπτικοακουστικό χώρο, που βιώνουν μια μακροχρόνια ανεργία, σε εξωπραγματικά ποσοστά. 



"Ξεκινήσαμε την καμπάνια οικονομικής εξόρμησης για να γυρίσουμε αυτό το ντοκιμαντέρ, μέσω των κοινωνικών δικτύων με την δημιουργία Crowd funding - έρανο όπως  λέγαμε παλιά -μέσω της ιστοσελίδας της ταινίας. Η καμπάνια μας για  οικονομική στήριξη εστιάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κι αμέσως   είδαμε αρκετό κόσμο να ευαισθητοποιείται, με  δωρεές που ξεκινούσαν από τα 2 ευρώ. Η μ.κ.ο ΠΡΑΚΣΙΣ  μας βοήθησε εντάσσοντας την ταινία στην νεοσύστατη πλατφόρμα Crowd funding One Up, μέσα από ένα πρόγραμμα στήριξης  ανέργων που  δημιουργούν μέσα στην κρίση".

Mε συμπαραγωγούς τους πολίτες

"Ολοκληρώσαμε την παραγωγή με λιγότερα από  το 1/10 των κεφαλαίων που θα απαιτούνταν για τη χρηματοδότηση ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Πάνω 160 πολίτες μας στήριξαν οικονομικά και πάνω από 200 άτομα βοήθησαν με διάφορους τρόπους στην ολοκλήρωση της ταινίας, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή και κυρίως σε ενέργειες και δράσεις, που έχουν στο επίκεντρο τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης".

Στόχος του φιλμ       
                                                 
Στόχος της προσπάθειας μας, είναι να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση της ποικιλόμορφης κοινότητας των ανθρώπων, που νοιάζονται βαθιά για τα θέματα του ανθρωπισμού και της  κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ανάρτηση από: http://gregordergrieche.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: