ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Δύο χρόνια από τότε που "έφυγε" ο Στέλιος


Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αγροτοσυνδικαλιστής Στέλιος Σαμαρειτάκης, από τους τελευταίους "ρομαντικούς" και μαχητικούς συνάμα αγωνιστές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος της Κρήτης.



Ο Στέλιος Σαμαρειτάκης από τον Άγιο Σίλα - γιος του αείμνηστου καπετάνιου του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της Κρήτης Μιχάλη Σαμαρειτάκη - "έφυγε" σε ηλικία 74 χρόνων από ανεύρυσμα.

Από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι σήμερα, αν δούμε τι εξελίξεις στο χώρο των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας μας, θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ότι η απουσία του Στέλιου Σαμαρειτάκη είναι πραγματικά μεγάλη και θα γίνει ακόμα πιο αισθητή - είμαι απολύτως βέβαιος γι' αυτό - μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://kivotosblog.blogspot.gr/2015/06/blog-post_38.html
("Έφυγε" ο Στέλιος Σαμαρειτάκης - ΒΙΝΤΕΟ)


Με τον Στέλιο είχα συνομιλήσει για τελευταία φορά μέσα στη Μεγαλοβδομάδα του 2015. Ήταν ακόμα όταν υπήρχαν κάποιες ελπίδες ότι η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστερά" αναζητούσε τα βήματά της για να βοηθήσει στη λεγόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο αείμνηστος αγροτοσυνδικαλιστής μάς είχε μιλήσει τότε για την υπόθεση αυτή, έχοντας όπως πάντα πολύ ξεκάθαρες και χρήσιμες απόψεις.
18 Φεβρουαρίου του 2003. Στο γραφείο μου στη "Ν.Κρήτη" με τον αείμνηστο Στέλιο Σαμαρειτάκη, που έφυγε από κοντά μας τον Ιούνιο του 2015 λόγω ανευρίσματος. 

Ευγενικός άνθρωπος, που συνδύαζε την ευγένεια και το ρομαντισμό, με μια ακούραστη αγωνιστικότητα για τα συμφέροντα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ενώ ήταν και από τους πλέον γνώστες σε θέματα τυροκομίας, ως παλιός παραδοσιακός τυροκόμος. Κρίμα. Είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Δε σε ξεχνάμε, Στέλιο. Να το ξέρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: