ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Δυο δήμαρχοι δυο διαφορετικές πολιτικές. - Η Πάτρα έχει δήμαρχο, η Θεσσαλονίκη έχει επιχειρηματία


Του  mitsos175.

1) Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: 

Πριν δυο χρόνια είχε γίνει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, για τους διαγωνισμούς της διεύθυνσης ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου, προέκυψαν σοβαρές εμπλοκές. «Να σημειωθεί ότι ο πρώτος διαγωνισμός, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, αφορούσε την επισκευή 961 κάδων απορριμμάτων, ενώ ο δεύτερος, προϋπολογισμού 224.721 ευρώ, την επισκευή κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων σε εξωτερικά συνεργεία». Πηγή



Δυο χρόνια μετά ο δήμαρχος αναθέτει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων για 192.000 ευρώ. Προφανώς για τους επιχειρηματίες «λεφτά υπάρχουν» όχι όμως για τους συμβασιούχους.

Αλήθεια τον νόμο τον ξέρει;
Άρθρο 129: Προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης επιτρέπεται όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, χωρίς ΦΠΑ, είναι ΙΣΗ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ από το ποσό των 20.000 ευρώ…

Νόμος: Ψιλά γράμματα για τους νεοφιλελέδες. Νόμος γι αυτούς είναι το κέρδος της εταιρίας.
Τι έλεγε ο ίδιος το 2015; «Η ιστορία των διαγωνισμών και των προμηθειών έχει μεγάλο παρελθόν. Δεν είναι τωρινή. Εμφανίζονταν μόνιμα 3-4 για τους διαγωνισμούς. Οι οποίοι είτε μοίραζαν τις δουλειές μεταξύ τους είτε "μαχαίρωναν" ο ένας τον άλλον. Η ουσία είναι αν γίνεται καλά η δουλειά του Δήμου και δεν υπάρχουν κομπίνες, κάποιος να φάει λεφτά ή να παραδώσει κάτι ελαττωματικό…».
- «ΑΝ»…

2) Δήμαρχος Πάτρας, Κομμουνιστής. 

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Αυτό φώναζε χτες, όταν έκανε πορεία μαζί με χιλιάδες άλλους Πατρινούς κατά της ανεργίας.
Απασχόλησε κι αυτός την αστική δικαιοσύνη παλαιότερα, αλλά για λόγους που πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια κι όχι ντροπή, όπως ο δήθεν «προοδευτικός» Μπουτάρης.
Γιατί ο Πελετίδης είναι μαζί με τον εργάτη, όχι με τα αφεντικά. Γιατί θέλει να μειωθεί η ανεργία, όχι να αυξηθεί ο αριθμός των εξαθλιωμένων ανέργων και των σκλάβων εργατών.

Η Πάτρα έχει δήμαρχο, η Θεσσαλονίκη έχει επιχειρηματία.

Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr
http://blogvirona.blogspot.gr/2017/06/blog-post_813.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: