ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Να ανησυχείτε, θα βγουν από τον πάγο και θα πάρουν πίσω τις κουβέρτες τους


Γεράσιμος Χολέβας


Μόρια Λέσβου: Σκηνές θαμμένες στο χιόνι, άνθρωποι «μέσα στον πάγο, ξαπλωμένοι σαν τα πτώματα». Παρίσι: Η αστυνομία αρπάζει κουβέρτες προσφύγων για να φύγουν από το δρόμο. Το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν.

Ζωή μέσα στις παγωμένες σκηνές στη Μόρια της Λέσβου. Είναι ορισμένες φορές που δεν χρειάζονται και πολλά για να αποκαλυφθεί η βαρβαρότητα σας. Αρκεί το κρύο και το χιόνι, τίποτα άλλο.

Σκηνές θαμμένες στο χιόνι και ακούγεται: «Δείτε πώς το ζούνε τα ανθρώπινα όντα…Πώς μπορεί να ζει κανείς σε αυτές τις συνθήκες;…Μέσα στον πάγο, ξαπλωμένοι σαν τα πτώματα…Είναι φυσιολογικό αυτό; …Είναι λογικό να ζούνε έτσι;».


Θέλετε κι επίσημες ανακοινώσεις; Ορίστε:

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (6/1/2017):«Σήμερα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

Στη Σάμο, περίπου 700 άνθρωποι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα, παραμένουν σε σκηνές που δεν διαθέτουν θέρμανση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Παρόλο που η Υ.Α. και οι εταίροι της έχουν διανείμει πολλές εκατοντάδες κουβέρτες, υπνόσακους και βασικά είδη προστασίας για τον χειμώνα, είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση στην ενδοχώρα και ότι θα πρέπει να μεταφερθούν εκεί πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερους αριθμούς».

Παρίσι: Η αστυνομία αρπάζει κουβέρτες προσφύγων για να φύγουν από το δρόμο

Πάμε τώρα στο Παρίσι, εκεί που, σύμφωνα με καταγγελίες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η αστυνομία κάνει κατασχέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες που κοιμούνται στο δρόμο.

Τι είδους κατασχέσεις; Τους αρπάζουν, τους κλέβουν τις κουβέρτες την ώρα που η θερμοκρασία φτάνει κάτω από το μηδέν, για να φύγουν από το δρόμο. Μόνο στη διάρκεια μιας εβδομάδας οκτώ πρόσφυγες μεταφέρθηκαν, σε κατάσταση υποθερμίας, στα ιατρεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος (για να τους «ζεστάνει»), που η αστυνομία στο Παρίσι κάνει και κάτι άλλο, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες: Χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να διαλύσει τους πρόσφυγες. Η κεντρική φωτογραφία του θέματος (δεξιά) είναι από διάλυση αυτοσχέδιων προσφυγικών καταυλισμών, στο Παρίσι.

Να ανησυχείτε

Αλήθεια, θα τα συζητήσετε αυτά τα «θέματα» στις επόμενους συνόδους κορυφής της «αγίας» σας Ευρωπαϊκής Ένωσης; Θα βγάλετε κι ανακοινώσεις;

Θα έχει κρύο την ώρα των συζητήσεων; Λαϊκισμός,ε;…

Είστε άξιοι κυβερνήτες της βαρβαρότητας. Να ανησυχείτε, εκείνοι που είναι «μέσα στον πάγο, ξαπλωμένοι σαν τα πτώματα» θα σηκωθούν και θα πάρουν πίσω τις κουβέρτες τους… Θα αντέξουν, θα βγούνε από τον πάγο. Θα είναι μαζί τους κι όλοι αυτοί που τους έχετε σακατέψει τη ζωή, «ντόπιοι» και «ξένοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ανησυχείτε. Ακόμα κι αν αργήσει αυτή η ώρα, θα έρθει. Ο άνθρωπος δεν την αντέχει τη βαρβαρότητα, έρχεται η στιγμή που την κάνει κομμάτια.

Άντε τώρα, δηλώστε τη θλίψη σας, χαμογελάστε στο επόμενο προσφυγόπουλο που θα βρείτε μπροστά σας όταν θα υπάρχουν κάμερες.

Αν τολμάτε, πείτε του πως στη Μόρια οι σκηνές είναι θαμμένες στο χιόνι και ότι στο Παρίσι γίνονται κατασχέσεις στις κουβέρτες των προσφύγων που κοιμούνται στο δρόμο, μέσα στην παγωνιά.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: