ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών στη Μόρια-Παγώνουν οι πρόσφυγες σε πρόχειρα καταλύματα



Την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών επέβαλλαν οι υπεύθυνοι του καταυλισμού στη Μόρια της Λέσβου, προκειμένου να περιοριστεί (;) η κατακραυγή για τις άθλιες συνθήκες και τα παγωμένα παραπήγματα.



Με απαγόρευση ή χωρίς, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν έρμαια του χιονιά και της κακοκαιρίας που χτυπά το νησί. Το χιόνι στον καταυλισμό κάλυψε τα πάντα, ακόμα και τις πρόχειρες σκηνές στις οποίες πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν. Το χιόνι μετατράπηκε σε πάγο, καθιστώντας πιθανή την εμφάνιση κρυοπαγημάτων στους ανθρώπους που μένουν στον καταυλισμό και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες του κέντρου είναι τελείως άμαθοι από αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν επαρκή μέτρα προφύλαξης για την υγεία τους, ακόμη και για την ασφαλή του μετακίνηση πάνω στον πάγο!

Το ντροπιαστικό βίντεο δείχνει τον καταυλισμό των προσφύγων καλυμμένο από το χιόνι:



Οι οργανώσεις γιατρών που δρουν στην περιοχή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί λόγο του παγετού, ενώ παρά τις δεσμεύσεις των αρμόδιων είναι απίθανο να απομακρυνθούν οι πρόχειρες (καλοκαιρινές) σκηνές και να αντικατασταθούν από τις πιο ανθεκτικές στο κρύο πλαστικές.

Όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξίζει να αναφερθεί ότι την Κυριακή στον καταυλισμό της Μόριας υπήρχαν αυστηρά μέρα ασφαλείας ενώ αστυνομικοί απαγόρευαν τη φωτογράφιση του καταυλισμού ακόμα και απ’ έξω.

Τέλος, σημειώνεται ότι από χθες, στο κάτω κάστρο της πόλης, μέσα στον πύργο, εγκαταστάθηκαν ξανά ομάδες Αφρικανών μεταναστών που διέφυγαν από τον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι με μεγάλες φωτιές προσπαθούν να ζεσταθούν. Μέσα δε στις πολεμίστρες τοποθέτησαν ξανά σκηνές για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/apagoreysan-ti-lipsi-fotografion-sti-moria-pagonoyn-oi-prosfyges-se-proheira#ixzz4VL6F5A2m
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/apagoreysan-ti-lipsi-fotografion-sti-moria-pagonoyn-oi-prosfyges-se-proheira

Δεν υπάρχουν σχόλια: