ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Μέσα στην...Επιθεώρηση Εργασίας χτύπησε ο εργοδότης τη συνδικαλίστρια - Ο μεσαίωνας έχει επιστρέψει!


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο τραμπουκισμός επιχειρηματία της Κρήτης, σε βάρος γυναίκας - συνδικαλίστριας, επειδή..."τόλμησε" να υπερασπιστεί μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας, εργαζόμενο της εταιρείας του. Μετά την καταγγελία του ΕΚΗ, έχει ξεσπάσει "πόλεμος" ανακοινώσεων για την αποτρόπαια πράξη του δράστη της επίθεσης!

 
 Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων:
«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει!
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ. από εργοδότη , μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο εργοδότης είχε κληθεί από το Σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.
Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της Ένωσης και το Σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.
Στο πλάι της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.
Ας έχει στο νου του καλά ο εν λόγω εργοδότης και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά, είτε με μισθούς πείνας, με μαύρη εργασία κ.λπ., ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματα του.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά.
Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντηση τους, με την μαζικοποίηση του σωματείου».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ
«Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα  τον προπηλακισμό της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον εν λόγω επιχειρηματία που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δε φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας, ο οποίος προΐστατο της τριμερούς.
Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου.
Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές».         

Η ανακοίνωση απο το Συνδικάτο Οικοδόμων
"Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταδικάζει και καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε συνδικαλίστρια μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Η άνανδρη αυτή επίθεση, μάλιστα, σημειώθηκε μέσα στα γραφεία της Επιθεώρησης εργασίας, όπου η συναδέλφισσα παρέστη σε τριμερή συνάντηση  για εκπροσώπηση εργαζομένων που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους.
Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία, εντάσσεται μέσα στο σύνολο της επίθεσης και της τρομοκρατίας που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία.
Η κυβέρνηση φέρνει σοβαρές ευθύνες που με τη στάση της, την πολιτική της έχει δώσει «οπλοστάσιο» στην εργοδοσία να δρα με ασυδοσία. Τροχοδρομεί τέτοιου είδους ενέργειες  που εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις στην εργοδοσία να επιβάλλει στους χώρους δουλειάς συνθήκες «γαλέρας».  
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δείχνουν καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα ασυδοσίας της εργοδοσίας και να συσπειρώνονται στα σωματεία τους.
Αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ με τέτοιες ενέργειες θα φοβηθεί είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αντίθετα μας πεισμώνει να συνεχίσουμε δυναμικά την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: