ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σβήνει το... φως για πολύτεκνη οικογένεια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ; Μαρία Αντωνογιαννάκη

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει να μείνει 7μελής οικογένεια με ένα μωρό 1,5 έτους στον Πύργο του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Οι οικονομικές δυσκολίες και τα απρόοπτα της ζωής, με δεδομένο ότι ο πατέρας έχει 67% αναπηρία, ενώ το 2010 έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας, οδήγησαν τα μέλη της οικογένειας στο δυσάρεστο σημείο να μην μπορούν να φανούν συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ.



Έτσι, στον τελευταίο λογαριασμό που τους ήρθε στις 12 Ιανουαρίου 2017, το ποσό της οφειλής άγγιξε τις 24.812 ευρώ!!! Ποσό το οποίο αδυνατούν να εξοφλήσουν λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, με τους ίδιους να φοβούνται τώρα ότι από μέρα σε μέρα η ΔΕΗ θα τους κόψει το ρεύμα.

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό, όπως κατά καιρούς έχει συμβεί, αφού η Επιχείρηση τούς έχει πολλάκις κόψει και επανασυνδέσει την παροχή, καθότι τα οικονομικά τους δεν τους αφήνουν να καλύψουν μια και έξω την οφειλή, αυτό που ζητούν είναι να τους γίνει ένας ανθρώπινος διακανονισμός, μια ρύθμιση της οφειλής βασισμένη όμως στις δικές τους οικονομικές ανάγκες και δυνατότητες. Ζητούν, δηλαδή, δόσεις τέτοιες στις οποίες θα μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Η ΔΕΗ, όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, δε δέχεται αυτό που εκείνοι της προτείνουν, αλλά αντίθετα, παρά την κατάσταση της οικογένειας και την οικονομική κρίση που περνούν όλα τα νοικοκυριά, θέτει τους δικούς της όρους, μη λαμβάνοντας υπόψη την αναπηρία του πατέρα, το χαμό του αδελφού και τα άλλα δεινά της οικογένειας.


Άκαρπες προσπάθειες

Όταν το ποσό της οφειλής άρχισε να εκτοξεύεται επικίνδυνα, είχαν προσπαθήσει να κάνουν μια ρύθμιση 36 δόσεων, με τη δόση να ανέρχεται στα 680 ευρώ. Όμως οι άνθρωποι αδυνατούσαν να φανούν συνεπείς στην πληρωμή του μεγάλου αυτού ποσού μηνιαίως. Έτσι απευθύνθηκαν και πάλι στη ΔΕΗ, ζητώντας νέα ρύθμιση σε πιο χαμηλές δόσεις.

Το ποσό που αυτή τη στιγμή μπορούν να διαθέσουν, όπως λένε τα μέλη της οικογένειας, στην προσπάθειά τους να πληρώσουν την οφειλή τους, είναι 1.000 ευρώ προκαταβολή, καθώς και το ποσό των 500 ευρώ σε δόσεις κάθε μήνα.

Όμως από τη ΔΕΗ δε δέχονται τη ρύθμιση αυτή που πρότειναν τα μέλη της οικογένειας, αλλά τους ζητάνε να δώσουν ή 3.800 ευρώ μπροστά και το υπόλοιπο ποσό της οφειλής να πληρωθεί σε 12 δόσεις των 1.751 ευρώ το μήνα, να δώσουν 6.700 ευρώ προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό να εξοφληθεί σε 27 δόσεις των 670 ευρώ το μήνα. Όμως η οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει αυτά τα ποσά, όταν δύο μόνο μέλη της εργάζονται, τα υπόλοιπα είναι άνεργα, ενώ το μηνιαίο εισόδημά τους αγγίζει μόλις τα 400 ευρώ!

Η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αδιέξοδο, καθώς δεν ξέρει τι να κάνει. Μέσα στην απόγνωσή της και αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, απευθύνθηκε στη "Νέα Κρήτη", ελπίζοντας πως οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν τη δυσκολία της κατάστασης. Ξεκαθαρίζουν μάλιστα πως σε καμία περίπτωση δεν εννοούν να μην πληρώσουν το ρεύμα. Αυτό που ζητούν, όπως για μια ακόμη φορά επισημαίνουν τα μέλη της οικογένειας, είναι να τους γίνει διακανονισμός τέτοιος, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, και όχι εξωπραγματικός, που μόνο ένας πλούσιος θα μπορούσε να τον αντέξει.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1382352&srv=149

Δεν υπάρχουν σχόλια: