ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου με νεκρούς (videos)


ΜΟΝΑΧΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Πυρά ακούστηκαν αργά το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας· Η αστυνομία του Μονάχου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για "περισσότερους νεκρούς" από τον έναν που είχε αρχικά επιβεβαιωθεί κάνει λόγο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, αναφερόμενος στο περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμπορικό κέντρο "Olympia", στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

Για "τουλάχιστον έξι" νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Focus, ο δράστης διαφεύγει και η Αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία με το μετρό σε όλη την πόλη. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.

Η επίθεση σύμφωνα πάντα με γερμανικές αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζεται επίθεση ενόπλων. Επιβεβαιώνεται και από εκπρόσωπο της αστυνομίας ότι τώρα εκκενώνεται ο χώρος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στο εμπορικό Κέντρο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Πιθανόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στο πολυκατάστημα.

Το εμπορικό κέντρο είναι πολύ μεγάλο με πολλά καταστήματα και είναι δύσκολο να εκκενωθεί άμεσα, είναι άγνωστο αν ο δράστης ή οι δράστες παραμένουν μέσα στο πολυκατάστημα.

Η αστυνομία συστείνει να μην εγκαταλείψει ο κόσμος τα σπίτια του.

Η βρετανία ζήτησε από τους πολίτες της οι οποίοι βρίσκονται στο Μόναχο, να μην φεύγουν οι πολίτες της από τα σπίτια τα οποία βρίσκονται και να μην κυκλοφορούν στο δρόμο.

Ελικόπτερο κινείται πάνω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο, ενώ το μετρό έχει κλείσει.

Γερμανικά ΜΜΕ: Ένας νεκρός

Για έναν νεκρό και δέκα τραυματίες κάνει λόγο η Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR), αναφερόμενη σε πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, υπάρχουν φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων στις οποίες εικονίζεται τουλάχιστον ένας άνθρωπος που κείτεται, πιθανότατα νεκρός, στο έδαφος.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς, μίλησε πάντως για "κάτι μεγαλύτερο" από ό,τι είχε αρχικά περιγραφεί.

Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου ακούστηκαν τα πυρά πριν από λίγο, όπως γνωστοποίησε μια εκπρόσωπός της.

Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».



http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1338419&srv=127



Δεν υπάρχουν σχόλια: