ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αν αναρωτιέστε με τι όπλα γίνονται οι πόλεμοι στη Συρία στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν και αλλού

Διπλασιάστηκαν οι γερμανικές αμυντικές εξαγωγές το 2015
Κατέγραψαν το υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή του αιώνα

Οι γερμανικές εξαγωγές αμυντικών συστημάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2015, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή του αιώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται, αναφορά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση την Τετάρτη.



Η εφημερίδα «Welt am Sonntag» επισημαίνει ότι το οικονομικό ύψος των αδειών που δόθηκαν για την εξαγωγή αμυντικών συστημάτων έφτασε στα 7,86 δισ. ευρώ το 2015, σε σύγκριση με τα 3,97 δισ. ευρώ που ήταν το οικονομικό ύψος των αμυντικών εξαγωγών το 2014.
Η εφημερίδα τονίζει ότι η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το οικονομικό αποτέλεσμα των αμυντικών εξαγωγών την προηγούμενη χρονιά, όπως, η έγκρισή του για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στη Βρετανία, οικονομικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ενέκρινε και την πώληση αρμάτων μάχης, αλλά και οβιδοβόλων μαζί με τ' ανάλογα πυρομαχικά και τα οχήματα υποστήριξης στο Κατάρ, οικονομικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με την αναφορά είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, το 2013.

* interactive χάρτης της google στον οποίο καταγράφονται όλες οι εισαγωγές - εξαγωγές όπλων, όλων των χωρών από το 1992 έως το 2010.

Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: