ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τα ξεπουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις Γερμανικές αποζημειώσεις....«Δεν διεκδικούμε χρήματα, αλλά ηθική αναγνώριση»!



Δήλωση-σοκ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρουσίαση της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων



Ούτε οι –δήθεν- πατριωτικές φανφάρες του Πάνου Καμμένου δεν μπορούν να καλύψουν πια την υποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων στα εθνικά θέματα, ειδικά όταν υπάρχει κίνδυνος να διαταραχτεί η σχέση επιτροπείας με τους δανειστές και κυρίως με το Βερολίνο.
Αυτό αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά, κατά την παρουσίαση της έκθεσης της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Οι προθέσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι να παραπέμψουν στις... καλένδες το καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού για την απόδοση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ένα αίτημα που μένει ανεκπλήρωτο επί 71 χρόνια.


Δήλωση – σοκ

«Εμείς δεν διεκδικούμε χρήματα, αλλά την ηθική αναγνώριση ενάντια στο φασισμό και την ίδια τη Γερμανία»! Αυτό δήλωσε, χωρίς ίχνος ντροπής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής, Εύη Καρακώστα, με αφορμή ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης να μην διεκδικήσουν επί της ουσίας τις πολεμικές επανορθώσεις φαίνεται και από την ίδια την έκθεση, καθώς στο κείμενό της δεν υπάρχει η παραμικρή παρότρυνση προς την κυβέρνηση να εκκινήσει άμεσα σχέδιο διεκδίκησης. Το πρόσχημα είναι, όπως έχει κατά καιρούς διατυπωθεί από κυβερνητικά στελέχη, ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει καμία σχετική ενέργεια...

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η έκθεση στηρίζεται στις ειδικές εκθέσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις οποίες έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα.

Από τη μεριά τους, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κατά τη διάρκεια της συζήτησης έθεσαν θέμα διαχωρισμού των αποζημιώσεων, ώστε το διεκδικητικό πλαίσιο να περιοριστεί κυρίως στο κατοχικό δάνειο, αφήνοντας έξω τις άλλες διεκδικήσεις που αφορούν στις πολεμικές επανορθώσεις για την καταστροφή υποδομών, τις αποζημιώσεις για την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών, την καταστροφή περιουσιών και την αρπαγή αρχαιολογικών θησαυρών. Το πόρισμα της Επιτροπής υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ η ΝΔ καταψήφισε.

Φαίνεται ότι η φερόμενη δέσμευση περί «ηθικής αναγνώρισης» του Αλέξη Τσίπρα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, υλοποιείται κατά γράμμα, προδίδοντας το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού.


newsbomb.gr

Σχόλιο Α.Α.: Μπράβο στην Καρακώστα....Αποδεικνύει πως τα λεφτά δεν έχουν αξία ..Οχι σαν κάτι μαυραγορίτες της Κατοχής και κάτι δοσίλογους που τάκαναν όλα για τα λεφτά..και είχαν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα των Ναζί και με μερίδα της εγχώριας αστικης τάξης...

Ευκαιρία λοιπόν για την κάθε Καρακώστα,να αποδείξει εμπράκτως την απαρέσκειά της για τα μισθά..

Να παραιτηθεί και αυτή και όλοι εκείνοι,που δεν το κάνουν για τα μισθά..

Τί? Οχι?
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_115.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: