ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Νίκη του Ερντογάν. Το πραξικόπημα απέτυχε. Τώρα που κρίθηκε, ο διεθνής παράγοντας είναι με το Ερντογάν


Όσο ξημέρωνε το σκηνικό κυριαρχίας των πραξικοπηματιών στην Τουρκία ξηλωνόταν γρήγορα, και η αστυνομία που ελεγχόταν από την νόμιμη κυβέρνηση μαζί με χιλιάδες λαού καθάρισαν κυριολεκτικά τους πραξικοπηματίες που μέχρι το βράδυ είχαν απλά βουβή υποστήριξη από ΗΠΑ, Γερμανία!


Tο στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται σταδιακά και σταθερά να υποχωρεί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε από την Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν, μέσα σε αποθέωση από τον λαό που τον περίμενε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και σε διάγγελμά του, κατηγόρησε το "παράλληλο κράτος" που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, καλώντας παράλληλα τον στρατό να επιστρέψει στα στρατόπεδα και υπογραμμίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα και πως ο στρατός "θα καθαρίσει οριστικά".

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν αναίμακτα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 νεκρούς αστυνομικούς, από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών και άλλους 12 από τον βομβαρδισμό του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, με τους πραξικοπηματίες όμως να μοιάζουν να χάνουν συνεχώς έδαφος.

Οι στρατιωτικοί που έχουν συλληφθεί σε όλη την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έφθασαν τους 1.563, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η δημοκρατία πρέπει να γίνει σεβαστή στην Τουρκία και πως το Βερολίνο υποστηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Άγκυρα, καγτά τις 8 το πρωί το δήλωσε βέβαια. Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Ιαπωνίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Η συγκλονιστική στιγμή που ο τουρκικός λαός αφοπλίζει τους “κινηματίες” που παραδίνονται (BINTEO)

Δύο βίντεο από την τουρκική τηλεόραση, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την στιγμή της ήττας του “κινήματος” που εκδηλώθηκε στην Τουρκία από το βράδυ της Παρασκευής, για να ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς, λίγες ώρες αργότερα.

Οι στρατιώτες που πήραν το μέρος των πραξικοπηματιών, αντιλαμβάνονται ότι έχουν πια ηττηθεί και μπροστά στο μαινόμενο πλήθος, αποθέτουν τον οπλισμό τους στη γέφυρα του Βοσπόρου και παραδίνονται στα πιστά στον Ερντογάν στρατεύματα. Οι πολίτες αναλαμβάνουν τα όπλα και μαζί τους και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας.

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_244.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: