Χυδαία και ρατσιστική επίθεση εναντίον ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε Γερμανός πρώην υπουργός που συνόδευε τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Σύμφωνα με την Αυγή, ο Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής και πρώην υπουργός Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ ξέσπασε κατά ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ όταν αυτός τον έσπρωξε από λάθος.
«Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» του είπε στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά!
Η αντίδραση των αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν άμεση. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, με τον Ραμσάουερ να προσπαθεί να τα μπαλώσει λέγοντας πως η επαφή του με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε μώλωπες.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου της Γερμανίας ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.
H απάντηση του φωτορεπόρτερ: Η αλαζονεία υποτιμά αποκλειστικά και τον αλαζόνα
Σκληρή ήταν η απάντηση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας στον Βαυαρό πολιτικό.
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» τονίζεται στην ανακοίνωση, την οποία κοινοποίησε ο φωτογράφος Μάριος Λώλος, με την ΕΦΕ να επισημαίνει πως «η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».

«Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου “βρωμιάρη Έλληνα” τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν.
Η Ε.Φ.Ε. αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».