ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Mouga στη στρούγκα

                                                                       by To Skouliki Tom

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον ανέμελο κόσμο της ενημέρωσης η είδηση για το κλείσιμο του Μega και μάλιστα με τον πιο υπέροχο τρόπο, αφού μέσα στις επόμενες μέρες η Τηλέτυπος Α.Ε. θα κηρύξει πτώχευση.

Όπως ήταν φυσικό, συριζοταλιμπάν από κάθε γωνιά της επικράτειας αρνούνται να πιστέψουν ότι το Mega δεν κλείνει χάρη στον ανελέητο πόλεμο κατά της διαπλοκής που έχει εξαπολύσει εδώ και 16 μήνες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά εξαιτίας αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων του προς τις τράπεζες, όπως δηλαδή συνέβη και με εκατοντάδες χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις τα χρόνια των μνημονίων.



Όπως ήταν ακόμα πιο φυσικό, στο πλευρό των εργαζομένων του Mega βρίσκονται από την πρώτη στιγμή φιλελέδες από κάθε γωνιά του Κολωνακίου, οι οποίοι εδώ και 6 χρόνια ακολουθούσαν πιστά τη γραμμή του καναλιού και υπερασπίζονταν με λύσσα τις χαλαρές εργασιακές σχέσεις, τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις μειώσεις μισθών, στο όνομα της αειφόρου ανάπτυξης που περνάει μέσα από το Αόρατο Χέρι της Αγοράς και τις σελίδες του Αγίου Μνημονίου του Μεταρρυθμιστή.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Κοινής Λογικής - ή Ακραίο Κέντρο -, αφετηρία για το κλείσιμο του Mega δεν ήταν η κακοδιαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει το κανάλι σε θαλασσοδάνεια αλλά η άνοδος των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η μη εφαρμογή του μέηλ Χαρβούβελη το 2014.

Από την άλλη, έχουν στηθεί πανηγύρια στα social media από κάτι επαναστάτες του κώλου που νομίζουν ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν την αυτοκαταστροφή του και ότι το Mega κλείνει επειδή δεν πάνε καλά οι δουλειές του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και του Ψυχάρη.

Ζμπούτσα τους αυτοί για το Mega, πατσαβουράκια μου. Αν ήθελαν θα το έσωζαν και θα αγόραζαν και τη μάνα σας μαζί.

Ούτε ο γκαιμπελισμός θα χτυπηθεί, ούτε τίποτα. Από αύριο κιόλας Τρέμη, Πρετεντέρης και λοιποί θα παπαγαλίζουν από απέναντι παράθυρα.

Είναι φοβερό το γεγονός ότι ενώ ξέρουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει συναντηθεί στα κρυφά με όλους τους ολιγάρχες πριν και κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που μιλάνε για τηλεοπτικές άδειες, γήπεδα ομάδων, Σκουριές, φορολογία πλουσίων και διάφορα άλλα αντιμνημονιακά ανέκδοτα. Μιλάμε για εντελώς ζώα.

Και κάτι τελευταίο - που το έγραψα και χθες για άλλο θέμα: Τζάμπα κωλοχτυπιέστε στα φέησμπουκ και τα τουίτερ. Ο μέσος Έλληνας όταν ακούσει για το λουκέτο του Mega δε θα σκεφτεί το αλλοιωμένο βίντεο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, ούτε τον θυρωρό που θα βρεθεί στο δρόμο.

Τους Απαράδεκτους και τους Δύο Ξένους θα σκεφτεί. Θα βάλει άλλο κανάλι με το αγαπημένο του τούρκικο σίριαλ στη θέση του Mega στο τηλεκοντρόλ κι αυτό είναι όλο.

Μεταξύ σας τα λέτε. Δεν σας ακούει κανείς.

Στη μούγκα κι εσείς.

(Ανήθικο δίδαγμα: Πάντως, είναι πολύ κρίμα που κλείνει ένα κανάλι το οποίο ανήκει κυριολεκτικά στο λαό, αφού τα χρήματα από τα δάνεια του Mega ανήκουν εξ' ολοκλήρου στα λεφτά που πήγαν για να σωθούν οι τράπεζες. Δηλαδή έρχονται από το μηχανισμό στήριξης και περιλαμβάνονται στο δημόσιο χρέος. Είναι δημόσιο χρήμα που διαχειρίζονται οι τράπεζες. Επομένως, στην ουσία, το Mega επιδοτήθηκε από εμάς και τώρα χρωστάει σε εμάς, τα δικά μας χρήματα που πήρε μέσω των τραπεζών! Δεν είναι υπέροχο;)

Μούτζα στη μούτζα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια: