ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Επιστολή-κόλαφος για απλήρωτα νυχτερινά –αργίες –Κυριακές

                                ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το ότι είναι ακόμα απλήρωτα τα νυχτερινά-αργίες-Κυριακές του προσωπικού από τον Ιανουάριο και μετά και οι εφημερίες των ιατρών από το Μάρτιο.



Ακόμη εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το ότι δεν αποκαταστάθηκαν τα ποσοστά υπολογισμού των αμοιβών για τα νυχτερινά - αργίες στα προ του νέου μισθολογίου ποσά, παρά τη σχετική δέσμευση του υπουργού υγείας Ανδρ. Ξανθού στη βουλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει περικοπή μεγαλύτερη του 20% στον υπολογισμό των αμοιβών για τις βάρδιες του προσωπικού των Νοσοκομείων.
Το κείμενο της επιστολής είναι παρακάτω:
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε δύο σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού του Νοσοκομείου μας και με το θεσμικό πλαίσιο για τον υπολογισμό της αμοιβής των νυχτερινών, αργιών, Κυριακών:
1)Θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας διότι βαδίζουμε  προς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και είναι ακόμα απλήρωτες οι πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2016 για το προσωπικό πλην ιατρών, ενώ για τους ιατρούς είναι απλήρωτες οι εφημερίες Μαρτίου και Απριλίου.
Ζητούμε την παρέμβαση σας ώστε η αποπληρωμή των δεδουλευμένων να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.
2)Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι με το νόμο 4354/2015 για το νέο μισθολόγιο μειώθηκε περισσότερο από 20% η ωριαία αμοιβή μας για τα νυχτερινά, τις αργίες και τις Κυριακές. Στη συζήτηση του νομοσχέδιου για το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2016 κατατέθηκε από βουλευτές του κόμματος σας τροπολογία (συνημμένη) η οποία επανέφερε τις προ του νέου μισθολογίου αμοιβές για τα νυχτερινά, αργίες , Κυριακές, τροπολογία την οποία ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας δεν κάνατε δεκτή γιατί αφορούσε και το υπ. Οικονομικών και δεσμευτήκατε από το βήμα της Βουλής ότι θα την επαναφέρετε προς ψήφιση σε επόμενο νομοσχέδιο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Έτσι,  από 1/1/2016 μέχρι σήμερα ο υπολογισμός των αμοιβών των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία γίνεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου, δηλαδή με μειώσεις μεγαλύτερες από 20%, κάτι που πέρα από άδικο και εξευτελιστικό, είναι και ασύμβατο με τις συνεχείς σας δηλώσεις με τις οποίες επαινείτε δημόσια τη μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού των Νοσοκομείων που κρατούν όρθιο το ΕΣΥ (δηλαδή από τη μία έπαινοι, και από την άλλη πετσόκομα των ήδη λιγοστών αμοιβών για τις βάρδιες).
Ζητούμε λοιπόν να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση που θα αυξήσει σημαντικά τις αμοιβές μας για τα νυχτερινά, αργίες, Κυριακές ή τουλάχιστον θα επαναφέρει τις προ του νόμου 4354/2015 αμοιβές.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1320402&srv=364





Δεν υπάρχουν σχόλια: