ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Βίντεο-ντοκουμέντο: Κουκουλοφόρος ρίχνει σήμα και τα ΜΑΤ φεύγουν

                     
"Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους". "Κουκουλοφόροι διέλυσαν τη διαδήλωση στο Σύνταγμα" και άλλες συναφείς λεζάντες που συνόδευσαν τα πλάνα που θα δείτε παρακάτω από τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή, πριν τη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.
Στην πραγματικότητα όμως, τα επεισόδια φαίνεται πως υποκινούνται από "κουκουλοφόρους" που καθόλου "άγνωστοι" δεν είναι στην αστυνομία, την οποία και κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολική καταστολή, με μια ανακοίνωση που ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ του MEGA, νεαρός που εκτοξεύει φωτοβολίδα εναντίον των ΜΑΤ, αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του όταν ένας άνδρας της αστυνομίας τον πλησιάζει. Στη συνέχεια, ο ένστολος οπισθοχωρεί. Στην πάνω μεριά της πλατείας, η καταστολή "κάνει πάρτι" εναντίον διαδηλωτών που βρίσκονται στα μπλοκ τους με τα χημικά και τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή.
Οι συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ επί της βασιλέως Γεωργίου χρησιμοποιήθηκαν (για ακόμη μια φορά) ως πρόσχημα για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά όλων των διαδηλωτών αδιακρίτως, που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τουλάχιστον 10 άτομα να τραυματιστούν από ευθεία βολή δακρυγόνων και εκτόξευση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μέσα στο πλήθος.
Και στο 10ο δευτερόλεπτο του παρακάτω βίντεο:


Ο φακός του MEGA κατέγραψε κατά λάθος το γεγονός, μιας και ο ρεπόρτερ δεν προβαίνει σε σχετικό σχολιασμό. Το θέμα όμως αναδείχθηκε μέσα από τα social media με τίτλο: "Άναρχικός" αποκαλύπτεται στα ΜΑΤ... ξαναπές μου για τη Μαρφίν!", μέσα από κανάλι στο Youtube. Ο δήθεν "αναρχικός" είναι ή βαλτός, ή ασφαλίτης ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Ποιος πέφτει από τα σύννεφα; Η αστυνομία καλείται για άλλη μια φορά να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις και να αποσαφηνίσει εκείνα που όλοι υποψιάζονται χρόνια τώρα, αλλά ουδείς έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει. Και όταν λέμε ουδείς, εννούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για διαπλοκή με το περιθώριο και καταδικάζει τα επεισόδια που προκαλούν "αναρχικοί" και "μπαχαλάκηδες", γενικώς και αορίστως. Αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να "εκκαθαρίσει" την ΕΛ.ΑΣ. και να την "εκδημοκρατίσει" όπως έχει υποσχεθεί στο παρελθόν.
Θυμίζουμε πως χθες, Κυριακή, η Κουμουνδούρου στράφηκε κατά της αστυνομίας με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, παρότι η ΕΛΑΣ εκτελούσε τις κυβερνητικές εντολές για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Τέλος, σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπάρχουν καταγγελίες για απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον οργανωμένων μπλοκ που περνούσαν μπροστά από τη Βουλή, την ώρα που ξεσπούσαν τα επεισόδια στο πλάι του ξενοδοχείου, "Μεγάλη Βρετανία".

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ.
Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει".

Η καταστολή της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον διαδηλωτών μετά το πρώτο λεπτό του βίντεο με "επιχείρηση-σκούπα":



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: