ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Αγρότης βρήκε 201 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του! Αστραπιαία απευθύνθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ...δεν άκουσε ένα "μπράβο σας για την πράξη σας"...

ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΡΧΑΝΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗΣ 5

Εδώ, ένα πορτοφόλι βρίσκει κάποιος που έχει μέσα 20 και 50 ευρώ και γίνεται...θέμα στα κανάλια, για την εντιμότητα που επέδειξε. Όταν όμως πρόκειται για τους υπευθύνους του ΟΠΕΚΕΠΕ  στο Ηράκλειο, "τα λόγια είναι περιττά"... Συγκεκριμένα, δεν βρήκαν τίποτα να πουν,  όπως βρε αδελφέ, ένα "μπράβο σας κύριε", ένα "ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε αμέσως", ένα "συγχαρητήρια για την εντιμότητα σας" ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων, προς τον αμπελουργό - συνεταιριστή Μύρωνα Χιλετζάκη, που βρήκε στο λογαριασμό του μια επιδότηση...μαμούθ της τάξεως των 201 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ!


Ο συνεταιριστής, πήγε στο χωριό του στις Αρχάνες να ενημερωθεί από το ΑΤΜ για μία επιδότηση που περίμενε. Και έκπληκτος διαπίστωσε, πως του είχαν βάλει πάνω από 201 εκατομμύρια ευρώ, με την αιτιολογία "άμεσες ενισχύσεις". Ο ίδιος ως πρόεδρος του συνεταιρισμού, δεν μπορεί να σηκώσει χρήματα, λόγω του γεγονότος ότι του έχουν μπλοκάρει τον λογιαριασμό, για το 1 εκατομμύριο ευρώ, που χρωστάει η οργάνωση στο ΙΚΑ. "Φαντάζομαι πως μπορούσα να μεταφέρω αμέσως το 1 εκατομμύριο στον λογαριασμό του ΙΚΑ και να μου ξεμπλοκάρουν αμέσως τα υπόλοιπα τα οποία, ίσως, να μπορούσα στη συνέχεια να μεταφέρω για παράδειγμα σε τράπεζα του εξωτερικού. Δεν ξέρω. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ λειτούργησα αμέσως και έκανα το καθήκον μου", λέει ο κ. Χιλετζάκης. 

Αυτό που πάντως μας έκανε εντύπωση, ήταν, η "γαϊδουριά" των υπευθύνων. Που κανονικά θα έπρεπε να βγάλουν ανακοίνωση για την περίπτωση του συνεταιριστή. Αν ήταν άλλος ίσως να μην έκανε το ίδιο...
                                              Η αποκάλυψη


 Η αποκάλυψη της υπόθεσης γίνεται σήμερα από το neakriti.gr που γράφει:

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας αγρότης από το Ηράκλειο στην κυριολεξία, όταν πήγε στο ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας για να δει το υπόλοιπο του λογαριασμού του.
Πρόκειται για τον κ. Μύρωνα Χιλετζάκη από τις Αρχάνες,Αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, ο οποίος περίμενε ένα μικρό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του και πήγε να ενημερωθεί από το αυτόματο μηχάνημα της τράπεζας.
Όπως είπε ο ίδιος στο neakriti.gr, αυτό που είδε τον άφησε εμβρόντητο, αφού αντίκρισε ένα νούμερο γεμάτο... μηδενικά! Στην αποκλειστική φωτογραφία, φαίνεται ότι το ποσό που υπήρχε στον λογαριασμό του, ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιβεβαιώσει αυτό που έβλεπε ηλεκτρονικά και μέσα στο υποκατάστημα. Πήγε στο ταμείο ζητώντας να ενημερωθεί ο λογαριασμός του, με τους υπευθύνους της τράπεζας να "πέφτουν" πάνω του έτσι ώστε να εξακριβωθεί από που προκύπτει ένα τόσο μεγάλο υπόλοιπο.
Το ποσό λοιπόν αυτό, προέρχεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πληρωμές για τις άμεσες ενισχύσεις και φυσικά η πληρωμή στον λογαριασμό του είναι αποτέλεσμα λογιστικού λάθους.

Δείτε το βιβλιάριο

"Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα ότι μου ανήκουν αυτά τα χρήματα, για αυτό και ζήτησα να εξακριβωθεί τι συμβαίνει", αναφέρει και προσθέτει χαριτολογώντας "παρόλο που δεν έμειναν στο λογαριασμό τα χρήματα αυτά, κανονικά θα έπρεπε να μου αποδωθούν 14.000 ευρώ για μία ημέρα ήταν στο όνομά μου".
Από 'κει και πέρα, θα πραγματοποιηθεί αντιλογισμός του ποσού από την τράπεζα και αναμένεται τα χρήματα να επιστρέψουν στην αρμόδια υπηρεσία.

Δεν μπορούσε να σηκώσει τα χρήματα
Ο κ. Χιλετζάκης μάλιστα, όπως παραδέχτηκε δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να εκταμιεύσει χρήματα από τον λογαριασμό του από το 2011, αφού έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί των προέδρων αγροτικών συλλόγων που έχουν οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ.
Μαθαίνοντας ο ίδιος πως υπήρχε πληροφορία ότι θα έμπαιναν χρήματα για τους νέους αγρότες, πήγε στην τράπεζα για να ελέγξει το υπόλοιπο, μένοντας τελικά... με το στόμα ανοιχτό!

Τηλέφωνο... από τον Υπουργό
Για την διευθέτηση του τραπεζικού λάθους, ο κ. Χιλετζάκης δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Βαγγέλη Αποστόλου, στο οποίο οι άνθρωποι του Υπουργού τον ενημέρωσαν να μην ανησυχεί και ότι είναι κάτι που θα διευθετηθεί άμεσα, διορθώνοντας την όλη κατάσταση.
Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης
Επιμέλεια Χριστόφορος Παπαδάκης
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1323798&srv=149 

Δεν υπάρχουν σχόλια: