ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Καταμαράν βύθιση Η τρομακτική στιγμή που ένα καταμαράν βυθίζεται (video)


Το βίντεο από ένα φονικό και τρομακτικό θαλάσσιο δυστύχημα που σημειώθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο είδε σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου, το «φως» της δημοσιότητας και κόβει την ανάσα, αφού σε αυτό καταγράφεται καρέ-καρέ η βύθιση ενός καταμαράν γεμάτο με τουρίστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κόστα Ρίκα και είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, παρά το γεγονός ότι το πλοίο βυθίστηκε σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από την ακτή.

Μία από τους επιβάτες, η οποία κατάφερε να κολυμπήσει και να σωθεί, τράβηξε με την Go Pro Camera κάμερά της τη βύθιση του καταμαράν και τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν και για τις οποίες φέρονται να ευθύνονται οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εκείνη την ημέρα.

Στην αρχή μοιράζονται σωσίβια στους επιβάτες και το καταμαράν απεικονίζεται να κουνιέται ανησυχητικά. Στη συνέχεια το πλοίο γέρνει, σε σημείο που τελικά ρίχνει στη θάλασσα πολλούς από τους επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να σκαρφαλώσουν και να κρατηθούν από την άλλη μεριά του πλοίου.

Ενώ το καταμαράν βυθίζεται, οι επιβάτες προσπαθούν να κρατηθούν ο ένας από τον άλλον, ωστόσο, «παγώνουν» όταν αντιλαμβάνονται ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός. Επρόκειτο για έναν Βρετανό συνταξιούχο, ο οποίος ταξίδευε στην Κόστα Ρίκα με τη σύζυγό του. Στο τέλος του βίντεο διακρίνεται επίσης ένα φορτηγό πλοίο, το οποίο προφανώς έσωσε τους περισσότερους επιβάτες του καταμαράν.http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1316222&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: