ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αυτά είναι τα προφίλ του παιδόφιλου "δράκου" του Πειραιά με τα οποία προσέγγιζε τα ανήλικα θύματά του

Παιδόφιλος προσέγγιζε ανήλικες μέσω Facebook ασελγούσε σε βάρος τους, τις βιντεοσκοπούσε και διακινούσε τα βίντεο

Adtech Ad
Προσέγγιζε ανήλικες μέσω Facebook, τις έπειθε να συνευρεθούν ερωτικά, τις έβαζε να πραγματοποιούν ακόμα και ουρολαγνείες και πουλούσε Live Streaming τις ερωτικές πράξεις με τα ανήλικα κορίτσια σε ιστοσελίδες παιδόφιλων έναντι αμοιβής. Η δράση του 50χρονου παιδόφιλου από τον Πειραιά κρατάει από το 2013 και οι ερωτικές πράξεις γίνονταν σε αποθήκη που είχε μισθώσει στη Νέα Σμύρνη...

AdTech Ad
Στόχοι του ήταν κορίτσια 13 και 14 ετών, που τα προσέγγιζε συνήθως ως κοπέλα μέσω των ψεύτικων προφίλ του για να τις πείσει να πιάσουν κουβέντα και εν συνεχεία τις έπειθε να συνευρεθούν ερωτικά, ενίοτε και έναντι αμοιβής της τάξεως των 30-40 ευρώ.
Τρεις είναι οι μέχρι τώρα ταυτοποιημένες περιπτώσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνος, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έβαλε τέλος στην αρρωστημένη του δράση είναι πεπεισμένη ότι είναι δεκάδες τα θύματά του τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια γι αυτό και έχει αιτηθεί από την Εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και η φωτογραφία του για την τυχόν αναγνώρισή του και από άλλα θύματα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει δεκτό την επόμενη εβδομάδα.
Το πρώτο του θύμα που ταυτοποιήθηκε σήμερα είναι 17 ετών και όταν ξεκίνησαν όλα ήταν 13 ετών. Εκείνο το κορίτσι όχι μόνο έκανε ερωτικές πράξεις μαζί του αλλά το έβαλε να κάνει και ένα σωρό αρρωστημένες πράξεις που του πουλούσε σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο, όπως ουρολαγνείες...
Το επόμενο θύμα του, σήμερα είναι 15 και τότε 13 ετών και το τελευταίο θύμα του σήμερα είναι 16 και τότε 13 ετών. Όλες τους έμεναν στον Πειραιά όπως και ο δράστης, για τον οποίο είχε γίνει μία πρώτη καταγγελία σε βάρος του το 2013 για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου στην Εισαγγελία Πειραιά, όμως τότε οι Αρχές δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, μέχρι που την ανέλαβε σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η δράση του έλαβε τέλος με την προφυλάκισή του.

  Ο 50χρονος που είναι άνεργος και άγαμος έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί με κατάθλιψη, απ΄όπου βγήκε και παρακολουθείται πλέον από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ίδια κοινωνική λειτουργός κατέθεσε στις Αρχές πως η κατάθλιψή του σε καμία περίπτωση δεν το καθιστούσε ικανό για τέτοιες πράξεις. Απόδειξη του ότι ήξερε τι έκανε άλλωστε προκύπτει και από την κερδοσκοπία του πέρα από την ικανοποίηση των ανώμαλων ορέξεών του.

Για την υπόθεση η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας 50χρονος , ο οποίος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, από το έτος 2013.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτες και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.
Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε έτερους χρήστες του ανωτέρω προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
-κινητό τηλέφωνο με κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card ,
-εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash
-ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ayta-einai-ta-profil-toy-paidofiloy-drakoy-toy-peiraia-me-ta-opoia-proseggize-ta-anhlika-thumata-toy.4030633.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: