ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ενα τραγούδι για το Ραφαήλ από τους συμμαθητές του

    
ΡΑΦΑΗΛ




«Μας έδινε κουράγιο παρότι εκείνος πάλευε με την ασθένεια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι παιδί μιλάμε… Έδινε δύναμη σε δασκάλους και μαθητές για να αντιμετωπίσουμε και εμείς τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στη ζωή μας». Τα λόγια αυτά ανήκουν στο δάσκαλο του μικρού Ραφαήλ που έφυγε τόσο «άδικα» από τη ζωή ,καθώς ο Μάριος Μαρκόπουλος για πάνω από 3 χρόνια αντί να αισθάνεται ότι διδάσκει το μικρό αγόρι, εν τέλει έπαιρνε μεγαλύτερα μαθήματα ζωής από αυτό ακόμη κι όταν η υγεία του είχε πλέον κλονιστεί και πάλευε ενάμησι χρόνο γαι τη ζωή του.
Ήδη πέρασαν 18 ημέρες χωρίς το μικρό Ραφαήλ αλλά οι συμμαθητές του δεν τον ξέχασαν στιγμή, η απώλειά του είναι πιο έντονη από ποτέ ,ενώ δάσκαλοι και μαθητές αναζητούσαν μια ευκαιρία για να πουν ξανά «αντίο» στον 11χρονο που έφυγε από τη ζωή τόσο βιαστικά.
Στιγμές συγκίνησης όταν ακούστηκε το τραγούδι του μικρού Ραφαήλ

Το τραγούδι του Ραφαήλ
Οι μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου με έντονη συγκίνηση τραγούδησαν για το μικρό Ραφαήλ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κινηματοθέατρο Αστόρια . Τα μάτια πλημμύρισαν με δάκρυα όταν οι συμμαθητές του αφιέρωσαν στο μικρό Ραφαήλ το τραγούδι «Yesterday» των Beatles αλλάζοντας τους στίχους. Mπορεί στην πραγματικότητα οι στίχοι να αναφέρονται σε μια γυναίκα που εγκαταλείπει τον αγαπημένο της , αλλά οι μαθητές παραφράζοντας τους στίχους μίλησαν για το « χθες όταν όλα τόσο όμορφα και χωρίς δυσκολίες» και  διερωτήθηκαν «γιατί έπρεπε να φύγει τόσο βιαστικά;».
«Λύγισαν» συγκινημένοι οι γονείς του
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης όπως αφηγείται ο κ. Μαρκόπουλος που δίδαξε το παιδί από τη δευτέρα έως την αρχή της πέμπτης δημοτικού που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει « ο Ραφαήλ ήταν σαν να ήταν μαζί μας και ήταν ο δικός μας τρόπος για να του πούμε «αντίο». Οι γονείς του εμφανίστηκαν βαθιά συγκινημένοι. Μάλιστα όταν μετά την εκδήλωση συνάντησαν το δάσκαλό του 11χρονου γιου τους που έχασαν τόσο νωρίς, και οι τρεις ξέσπασαν σε κλάματα.
Οι συμμαθητές του Ραφαήλ τραγούδισαν το τραγούδι στη μνήμη του, στα πλαίσια της 3ης
συνάντησης χορωδιών δημοτικών σχολείων, που  οργανώθηκε από το σύλλογο δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» ενώ και το Πάσχα οι μαθητές του 34ου οργανώνουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θεατρικά και χορωδίες αφιερωμένες στο μικρό αγόρι που «έσβησε» τόσο ξαφνικά.

Ο Ραφαήλ έφυγε νωρίς…
Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο 11χρονος Ραφαήλ από το Κεραμούτσι είχε διαγνωστεί με εγκεφαλοπάθεια από μικρόβιο (Bartonella Quintana).
Από τη μοιραία νύχτα της 2ας Δεκεμβρίου 2014, ο μικρός Ραφαήλ πάλεψε γενναία για τη ζωή του. Στο πλευρό του είχε την οικογένειά του, το σχολείο του (34ο Δημοτικό, στο Γιόφυρο), αλλά και την τοπική κοινωνία. Η τελευταία έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της οικογένειας, αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", για οικονομική βοήθεια, όταν είχε φτάσει η ώρα της αποκατάστασης για το μικρό αγόρι.
Το παιδί πήγαινε καλύτερα και επρόκειτο να ταξιδέψει προς ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά στη Λάρισα, προκειμένου να βρει ξανά τη λειτουργικότητα και την αυτονομία του, που είχε χάσει. Όλοι ήλπιζαν το καλύτερο. Όμως, δυστυχώς, το ταξίδι αυτό δεν έγινε ποτέ... Μικρό χρονικό διάστημα πριν την αναχώρηση για Λάρισα, ο Ραφαήλ υπέστη επιπλέον και ανεύρυσμα, το οποίο οδήγησε σε νέες επιπλοκές της υγείας του.
Ο μικρός ήρωας ,που έδινε επί μήνες τη μάχη για τη ζωή του, τελικά δεν τα κατάφερε. «Έφυγε» πριν από περίπου τρεις εβδομάδες , αφήνοντας πίσω απαρηγόρητους τους γονείς του Μανώλη και Σοφία, τον αδερφό του Μιχάλη, τους παππούδες, τις γιαγιάδες του, τους δασκάλους του, τους φίλους και τους συμμαθητές του.
Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Ελένη Σταυρουλάκη

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1315120&srv=149



Δεν υπάρχουν σχόλια: