ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Γέμισαν με Πασχαλινά δώρα οι Τοίχοι Καλοσύνης

 
τοιχος καλοσυνης τσουρεκια

Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας για τους πολίτες που δοκιμάζονται οικονομικά και ακόμη και αυτές τις ημέρες το δικό τους Πάσχα δεν θα είναι όπως ήλπιζαν ή είχαν ονειρευτεί..Ανέλπιστο δώρο προς εκείνους τους πολίτες  που καθημερινά επισκέπτονται τους Τοίχους Καλοσύνης ,προσδοκώντας να βρουν έστω και μία μικρή αλλά για αυτούς και τις οικογένειες τους ,άκρως σημαντική βοήθεια για το υπόλοιπο της ημέρας.
Τα τελευταία δύο 24ώρα τα μέλη της Πρωτοβουλίας εναποθέτουν το δικό τους συμβολικό δώρο στις κρεμάστρες , τοποθετώντας συγκεκριμένα σε κάθε μία  από αυτές και από ένα τσουρέκι, κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενους κάθε συνάνθρωπο μας που πηγαίνει για να πάρει τη σακούλα του και μαζί με αυτήν και ένα πασχαλινό δώρο.
«Εμείς χαιρόμαστε που αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν κάτι παραπάνω από ότι θα είχαν, για να κάνουν το πασχαλινό τραπέζι της οικογένειας τους,"τονίζει συγκινημένος στο neakriti.gr ο Γιάννης, ένα από τα μέλη της πρωτοβουλίας.
Οι κρεμάστρες γέμισαν και τα τσουρέκια μέσα σε λίγη ώρα εξαφανίστηκαν , πλημμυρίζοντας με ικανοποίηση τα μέλη της πρωτοβουλίας για αυτήν τους την απόφαση που στέφθηκε με επιτυχία.
"Ο κόσμος μας σταματάει και μας ζητάει να φτιάξουμε τοίχους στις γειτονιές τους. Βλέπει ότι οι κρεμάστρες γεμίζουν και αδειάζουν συνεχώς και έτσι μπαίνει όλο και περισσότερος κόσμος στη διαδικασία της λογικής του να βοηθήσει τον άνθρωπο που δοκιμάζεται .Αυτός εξάλλου είναι και ο απώτερος σκοπός και στόχος των Τοίχων Καλοσύνης..Να σκεφτόμαστε τον διπλανό μας, να προσφέρουμε, να νοιαζόμαστε.. και τελικά το αίσθημα που μένει είναι ότι όλοι  βγαίνουμε κερδισμένοι..
Σε όλη αυτή την πορεία των 2,5 μηνών επαναλαμβάνουμε συνεχώς  ότι " Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"  γι αυτό η ιδέα των Τοίχων έχει πέτυχει .. Γιατι έχει αναδειχθεί η αλληλεγγύη στην πόλη μας.. Σαν εθελοντές είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι & συγκινημένοι από την ανταπόκριση και τα χαμόγελα του κόσμου".
Ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται αυτήν την περίοδο, ο Γιάννης υπογράμμισε ότι ήδη στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Κρητικός Γιώργος Παπαδάκης που μένει μονιμά στη Γερμανία και επιστρέφοντας στην πατρίδα έφερε μαζί του τρόφιμα που προσέφερε σε οικογένειες αλλά και φάρμακα που έδωσε στο κοινωνικό παντοπωλείο, είδη που κατάφερε να συγκεντρώσει στην διάρκεια της ανθρωπιστικής δράσης που οργάνωσε ο ίδιος στην Γερμανική πόλη όπου και ζει.
Ας σταθούμε λίγα δευτερόλεπτα όλοι μας σε μια φράση προφητική του Γ.Σεφερη στην απονομή των Νόμπελ το 1963 στη Στοκχόλμη:
"Σ' αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται... "
Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1317483&srv=127





Δεν υπάρχουν σχόλια: