ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Που τον βρήκαμε αυτόν τον μουστάκια;


Στην Ελλαδάρα είμαστε συνηθισμένοι  σε κακούς δημάρχους. Για παράδειγμα ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας είχε πάντα δημάρχους που δεν έκαναν τίποτα για το δήμο πέρα απο το να τρώνε λεφτά σαν πιράνχας.  Ο μοναδικός δήμαρχος που άφησε κάποια μορφής έργο,καθαρά εικαστικό , ήταν ο Αβραμόπουλος.  Τα κολωνάκια,τα παγκάκια και τα προκοπής πεζοδρόμια είναι δική του παρέμβαση,σε ένα κατά τα άλλα  άσχημο δήμο.


Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ψήφισα τον Σακελλαρίδη για δυο λόγους. Πρώτον  έχει αριστερές ρίζες και δεύτερον φαινόταν άνθρωπος με διάθεση για δουλειά.  Αλλά και με  εις άτοπον απαγωγή, τι άλλο μπορεί να ψήφιζες;  Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη ή Κασσιδιάρη;  Ο Σοφιανός ήταν τόσο πίσω στις δημοσκοπήσεις που δεν είχε πιθανότητες να εκλεγεί. Το βασικό μου κριτήριο βέβαια ήταν να μην επανεκλεγεί ο Καμίνης. αυτή η ακομμάτιστη λαίλαπα, ο  νονός των χιπστεροατενίστας. Είναι τέτοιο το μένος μου προς τον Καμίνη που θα ψήφιζα πολύ άνετα Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη (όχι Κασσιδιάρη γιατί είναι σαν να ψηφίζω  ένα brutal Καμίνη). Δυστυχώς όμως ο Καμίνης βγήκε πανηγυρικά με τους ψήφους των Αθηναίων που συχνάζουν 24/7 στο Σύνταγμα στα event του δήμου.

Ανάμεσα σε άλλα "μαργαριτάρια" που  εκλέχθηκαν ανά την Ελλάδα ως δήμαρχοι ( Μπέος στον Βόλο και Μαρινάκης Πειραιά)  στην Πάτρα εκλέχθηκε για πρώτη φορά κομμουνιστής Δήμαρχος. Δεν  είχα ακούσει τίποτα για τον Πελετίδη, αυτόν τον συμπαθητικό μουστάκια που θυμίζει καθηγητή μαθηματικών σε λύκειο. Ήταν όμως ευχάριστο εξ αρχής που  εκλέχθηκε κάποιος του ΚΚΕ.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα  είναι καλοί στο να μην κάνουν τίποτα,ρίχνοντας τα όλα στην γραφειοκρατία και στην έλλειψη πόρων. Έτσι το έργο που παρουσιάζουν κατά το τέλος είναι κανά δυο πλεκτά στα δέντρα και κανά καινούργιο παγκάκι. Όμως ο Πελετίδης από την  πρώτη μέρα  που έγινε δήμαρχος ξεκίνησε να παρουσιάζει έργο.

Μερικά  έργα (δεν χωράνε όλα) του συμπαθητικού κομμουνιστή μουστάκια Πελετίδη.

4η Σεπτεμβρίου (1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου).
Δημιουργία τεσσάρων  νέων τμημάτων προσχολικής αγωγής.
5η Σεπτεμβρίου
Επαναλειτουργία του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας
16η Σεπτέμβρη
Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών  όπου ζήτησε να μην διαγραφεί κανένας
φοιτητής από τα μητρώα των σχολών.
25η Σεπτέμβρη
Τέσσερα ψηφίσματα που θα έκαναν τον κρατικοδίαιτο Καμίνη να πάθει εγκεφαλικό.
-Ψήφισμα για τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα
-Ψήφισμα για την απαράδεκτη απόφαση του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου για τους εργάτες της
Μανωλάδας.
-Ψήφισμα για την "ελληνογερμανική συνεργασία"
-Ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα και την Χρυσή Αυγή.
Προλαβαίνοντας ίσα ίσα να τριμάρει το μουστάκι του,ο Πελετίδης την ίδια μέρα αντιτάχθηκε στην "αξιολόγηση" που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση.
Το παραπάνω την έσπασε πολύ στην συγκυβέρνηση η οποία  απείλησε με αργία και παύση της Δημοτικής αρχής. Ο Πελετίδης δεν μάσησε και έγραψε στα κομμουνιστικά του παπούτσια τις απειλές.

17 Οκτώβρη 
Ο Δήμος ζήτησε αίθουσες  για την στέγαση σχολείων.
30 Οκτώβρη 
Ο κομμουνιστής δήμαρχος μπαίνει μπροστά για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
7 Νοέμβρη 
Διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια
ενέκρινε η δημοτική αρχή.
18 Νοέμβρη 
Μείωση δημοτικών τελών,αύξηση για την μεγάλη ιδιοκτησία.

Αυτά είναι λίγα από τα πολλά έργα του Πελετίδη  μόλις μέσα σε 5 μήνες δημαρχίας του. Εκπληκτική ήταν και η πρωτοβουλία του δήμου  να επιτρέψει σε άπορους να συλλέξουν το λάδι από ελιές δημοτικών εκτάσεων. Το κωμικοτραγικό ήταν ότι πρώτα η αστυνομία (οι αστυνομικοί μάζευαν το λάδι για την πάρτη τους) και αργότερα κάτι περίοικοι που μάζευαν το λάδι για τα καντίλια της Εκκλησίας (μόνο στην Ελλάδα τέτοια δικαιολογία) πήγαν να σταματήσουν τους ελαιοσυλλέκτες. Ο Πελετίδης δεν μάσησε και τους  άρχισε στα καντίλια (χωρίς λάδι).

Ο Πελετίδης δεν είναι  ο δήμαρχος στυλ Καμίνη που εμφανίζεται μόνο σε μεγάλα event για να παρουσιάσει τα παγκάκια του που είναι ειδικά φτιαγμένα για να μην κοιμούνται οι άστεγοι.


Ο Πελετίδης έχει κατέβει αναρίθμητες φορές στους δρόμους  για να στηρίξει τους εργαζόμενους του Δήμου και σε αντίθεση με την ντιβάρα τον Καμίνη που ούτε στο γραφείο του δεν καταδέχεται να πάει ,ο Πελετίδης  δεν  καταλαβαίνει από τέτοια.

Εδώ ο Δήμαρχος Πελετίδης που μεταφέρει μαξιλάρια σαν επαγγελματίας πιτσαδόρος μετά απο παράσταση.


Ο Πελετίδης είναι μέχρι στιγμής (και υποψιάζομαι οτι θα συνεχίσει να είναι) υπόδειγμα δημάρχου. Δραστήριος, ιδεολόγος,  με ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, δεν έχει αράξει ούτε λεπτό στην  δημαρχική του καρέκλα.  Με κάτι τύπους σαν τον Πελετίδη νιώθεις ότι τελικά υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Τουλάχιστον στην Πάτρα,γιατί στην Αθήνα έχουμε ΑΥΤΟΝ.

milare.info


Δεν υπάρχουν σχόλια: