ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση Public Issue για Αυγή-δράμα για την κυβέρνηση. Την αμφισβητούν οι αυριανιστές του ΣΥΡΙΖΑ



Απογοήτευση και δυσαρέσκεια αντανακλά το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ».



Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση με ορισμένες εκλάμψεις εμπιστοσύνης από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές (25%) αλλά και ΚΚΕ (9%).

Το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από την αντιπολίτευση.

Ένας στους δύο Έλληνες (51%) εκτιμά ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ κρίνουν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% των ερωτηθέντων κρίνει πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας η απάντηση για το 45% είναι «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο οργή (32%) χαρακτηρίζει κυρίως τους δεύτερους, ενώ ελπίδα (14%) τους πρώτους.

Οι Αυριανιστές του "ΣΥΡΙΖΑ" χτυπάνε την Public Issue

Εντύπωση προκαλούν οι πρώτες αντιδράσεις των αυριανιστών του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν από πέρσι καθαρά το Μέγαρο Μαξίμου. Το γνωστό periodista,  αμφισβητεί την εταιρία (και εμείς όλες, ακόμα και την Bridging Europe) και μιλάει για "νερά" που κάνει η εταιρία λόγω καθυστέρησης πληρωμής από την Αυγή, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και υιοθετούν τις απόψεις Λεβέντη....ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!

Συγκεκριμένα γράφουν:

Η Public Issue, είναι η εταιρεία που έχει διενεργήσει την έρευνα και όπως έχει δείξει η πολύ πρόσφατη ιστορία δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη. Δηλαδή η Public Issue στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν εκείνη η οποία εμφάνιζε πρώτη τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα η Public Issue την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 έδινε 28,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και 30% στη ΝΔ, ενώ στις 5/9/2015 έδινε "ισοπαλία" ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ 31%. Να θυμίσουμε τι συνέβη σε εκείνες τις εκλογές; Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τελικά με περίπου 7 μονάδες διαφορά.

Πάμε τώρα παρακάτω: Μαθαίνουμε ότι υπάρχει μια πολύ μικρή και λογική καθυστέρηση στην πληρωμή της εν λόγω εταιρείας. Μήπως η Public Issue αποφάσισε να κάνει νερά για αυτόν τον λόγο; Δεν έχουν περάσει ακόμη πολλές ημέρες από τις καταγγελίες του Βασίλη Λεβέντη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον είχε πλησιάσει δημοσκόπος ζητώντας του 10.000 ευρώ για να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του. Βλέπετε, μερικές φορές τα χρήματα μπορεί να... υποκαθιστούν τη βούληση εκείνων που απαντούν στα ερωτηματολόγια. Για να μην μιλήσουμε για μεθοδολογίες και για τσαρλατάνους της στατιστικής επιστήμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: