ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Στις τράπεζες οι αγρότες, πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις (video)ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστόφορος Παπαδάκης - Βάλια Μπούη

Ζεστό χρήμα από σήμερα περιμένει τους αγρότες καθώς σύμφωνα και με το αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκη, έως αργά το βράδυ είχαν  μπει στους λογαριασμούς τα χρήματα της βασικής ενίσχυσης σε ποσοστό 70%, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό πλήρως το ρεπορτάζ του neakriti.gr ότι στις 27 Οκτωβρίου θα έμπαινε η επιδότηση.Παρακολουθήστε τι δήλωσαν από κοινού στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Καμπιτάκης, μέλος Δ.Σ της ΟΑΣΝΗ και ο κ.Χιλιετζάκης, πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Αρχανών.

Οι υπογραφές έπεσαν και ήδη η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε εντολής πληρωμής στην τράπεζα Πειραιώς σε ηλεκτρονική μορφή και ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα προκειμένου οι αγρότες να δουν και στην πράξη πιστωμένους τους λογαριασμούς τους με 770 εκατομμύρια ευρώ να διανέμονται σε χιλιάδες δικαιούχους," δήλωνε νωρίς το απόγευμα στο neakriti.gr από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αποστολάκης.

"Καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας και ενώ ο προβλέψεις οι περισσότερες έκαναν λόγο για καταβολή των χρημάτων την ερχόμενη εβδομάδα εμείς τα καταφέραμε, τέσσερις ημέρες νωρίτερα , ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες και κατόπιν άψογου συγχρονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών,» αναφέρει ο κ. Αποστολάκης , παρέχοντας έτσι και διευκρινίσεις για το πώς κυβέρνηση και ΟΠΕΚΕΠΕ κατάφεραν να ξεπεράσουν τον κάθε σκόπελο της γραφειοκρατίας και πρόλαβαν την αργία και το Σαββατοκύριακο καθώς από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης οι λογαριασμοί των παραγωγών με τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στην Τράπεζα Πειραιώς, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος των δικαιούχων, "γέμισαν" με  χρήμα».

«Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι αύριο Παρασκευή, λόγω αργίας, δε θα μπορούν να πάρουν χρήματα όσοι δε διαθέτουν κάρτες ανάληψης από ΑΤΜ, αλλά και όσοι έχουν τους λογαριασμούς τους στις άλλες τράπεζες, όπως τουλάχιστον μπορούμε να εκτιμήσουμε. Έτσι οι συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγών θα πληρωθούν από τη Δευτέρα και μετά, που θα ξανανοίξουν τα τραπεζικά καταστήματα, εκτός και αν μπορέσουν και συντονίσουν τις ενέργειές τους μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς και οι άλλες τράπεζες, κάτι βέβαια που προφανώς και θα δοθεί στη δημοσιότητα για να ενημερωθεί ο κόσμος,» προσθέτει ο κ.Αποστολάκης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία , τι δηλώνει ο υπουργός

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προετοιμάστηκε για την πληρωμή ενώ έβαλε σε λειτουργία και νέο τηλεφωνικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των παραγωγών. Ειδικότερα το 70% της βασικής ενίσχυσης θα κατατεθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα το απόγευμα όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. Με αφορμή την ολοκλήρωση της πληρωμής του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση: «Απόψε το βράδυ οι αγρότες που δικαιούνται βασική ενίσχυση του 2016 θα δουν στους λογαριασμούς τους τα ποσά που τους αναλογούν, συνολικού ύψους περί τα 770 εκατ. ευρώ. Όσοι έχουν δηλώσει το κινητό τους θα ενημερωθούν με μήνυμα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πληρώνουμε την ενίσχυση περίπου 40 ημέρες νωρίτερα από την περυσινή χρονιά γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, αλλά και όλης της ελληνικής επαρχίας, για ρευστότητα.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα και με το dikaiologitika.gr που θα λάβουν προκαταβολή βασικής ενίσχυσης είναι 567.000. Υπέβαλλαν αίτηση 689.000 άτομα. Από αυτούς, περίπου 50.000 που πληρώνονται από μέτρα του ΠΑΑ και της συνδεδεμένης ενίσχυσης ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση αλλά δεν θεμελιώνουν δικαίωμα. Άλλοι 65.000 περίπου αγρότες δεν πληρώνονται σε αυτή τη φάση γιατί τους αναλογούν λιγότερα από 250 ευρώ. Θα πληρωθούν με την εκκαθάριση εφόσον συνολικά έχουν λαμβάνειν ποσά πάνω από 250 ευρώ, πράγμα που ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μέχρι τέλος του χρόνου οι αγρότες έχουν να λάβουν ακόμα συνολικά ποσά περί το 1,1 δις. ευρώ που αφορούν μεταξύ άλλων το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, το «πρασίνισμα», εκκρεμότητες εξισωτικής, πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του ΠΑΑ κ.λπ. Συνολικά δηλαδή, μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν πληρωμές που θα προσεγγίσουν τα 2 δις. ευρώ».
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1361584&srv=304

Δεν υπάρχουν σχόλια: