ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Η πραγματική Αριστερά δεν συλλαμβάνει τους φτωχούς...

Η Αριστερά των φτωχών (η πραγματική Αριστερά) δεν έχει καμία σχέση με την "Αριστερά" του Αλέξη Τσίπρα, που..."τσακίζοντας" τη φοροδιαφυγή, συλλαμβάνει και στέλνει στο δικαστήριο ένα ανήλικο, φτωχό κορίτσι, που..."τόλμησε" να πουλάει χωρίς άδεια...15 τριαντάφυλλα!

Ο Νόμος είναι σκληρός για μια ανήλικη από το Δροσερό της Ξάνθης . Ήδη στα χέρια της κρατά το Κλητήριο Θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου καθώς συνελήφθη στα Λαγανά Ζακύνθου., στις 27-8-2016, να εμπορεύεται χωρίς άδεια.
Το κοριτσάκι για να ζήσει, έκανε το..."έγκλημα" να πουλάει δεκαπέντε τριαντάφυλλα, στερούμενη, «τη σχετική άδεια άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, η οποία χορηγείται από την αρμόδια αρχή». Και τώρα, θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να απολογηθεί για την πράξη της! 

Όπως διαβάζω στο ert.gr  στο Δροσερό της Ξάνθης οι κάτοικοι είναι ΡΟΜΑ, και ασκούν είτε το επάγγελμα του μικροπωλητή για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, πηγαίνοντας άλλοτε στις λαϊκές της περιοχής κι άλλοτε περιφερόμενοι στους δρόμους, είτε αναζητούν μεροκάματα στις αγροτικές καλλιέργειες. Αρκετοί από τον οικισμό, λόγω της φτώχειας και του αναλφαβητισμού κυρίως, αντιμετωπίζουν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα, όπως: υψηλά ποσοστά ανεργίας, αυξημένη εγκληματικότητα (ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, χρήση ναρκωτικών ουσιών). Επίσης, αύξηση παρατηρείται, ακόμη και σήμερα, στους δείκτες του αναλφαβητισμού και των γάμων μεταξύ ανηλίκων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ανήλικοι γίνονται γονείς και καλούνται να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά, χωρίς καν να έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Όπως δεν λείπουν και προσπάθειες κατοίκων του οικισμού να ξεφύγουν από τα προβλήματα και να μορφώσουν τα παιδιά τους με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Σίγουρα η αντιμετώπιση που επιφύλαξαν οι ελεγκτικές αρχές στην ανήλικη πωλήτρια λουλουδιών δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: