ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Κρήτη: Οι αποφάσεις των αγροτών - Οι επόμενες κινήσεις video


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστόφορος Παπαδάκης - Ράνια Μωραΐτη

«Η υπόθεση του αγρότη είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας της Κρήτης», συμφώνησαν από κοινού χθες αγρότες και συνδικαλιστές από άλλους χώρους, που συναντήθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου και αποφάσισαν να δημιουργήσουν διευρυμένη και Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή για μια σειρά κινητοποιήσεων.



Στην επιτροπή θα μετέχουν εκπρόσωποι απ' όλους τους μαζικούς φορείς του τόπου, με κορύφωση του αγώνα τους, αν δεν ευοδωθούν οι πιο ήπιες προσπάθειες, μια μαζική και δυναμική απόβαση στην Αθήνα, που δε θα έχει προηγούμενο!

Όπως βροντοφώναξαν χθες, η μια απόφαση της κυβέρνησης μετά την άλλη τους βυθίζει ολοένα και περισσότερο στην απόγνωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αποφασισμένοι, λοιπόν, να μην αφήσουν τη γη τους και να διεκδικήσουν όσα απαιτούνται για να μπορούν να παραμείνουν στον πρωτογενή τομέα δήλωσαν οι αγρότες που μαζεύτηκαν στη συνάντηση απ' όλη την Κρήτη και έστειλαν μήνυμα δυναμικό, διαμορφώνοντας το πλαίσιο των δράσεων που θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις.



Ουσιαστικά, με την απόφαση του διευρυμένου οργάνου της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων πιάνει τόπο πρόσφατο δημοσίευμα της "Ν.Κ.", που είχε αναδείξει αυτήν την αναγκαιότητα, φιλοξενώντας δηλώσεις εκπροσώπων όχι μόνο αγροτών, αλλά και άλλων μαζικών φορέων.

Το "παρών" στη σύσκεψη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, έδωσαν εκπρόσωποι απ' όλη την Κρήτη, που εξήγησαν ότι, αν ένα είναι το συμπέρασμα που έχει εξαχθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό αφορά στην ενότητα που πρέπει να έχει ο κλάδος, αν δε θέλει απλά να κάνει θόρυβο αλλά να έχει αποτελεσματικότητα.

Οι τόνοι, ωστόσο, ανέβηκαν αρκετές φορές, με φόντο κυρίως την ανάγκη, όπως είπαν, απομόνωσης των κομματικών πρακτικών που δε βοηθούν σε καμία περίπτωση τον αγώνα που σχεδιάζουν, αλλά και κινήσεις που τον τελευταίο χρόνο εκδηλώθηκαν από μέρος συνδικαλιστών, που, δίχως να εκφράζουν το σύνολο, παρουσιάστηκαν ως τέτοιες, και μάλιστα σε κρίσιμες συναντήσεις, όπως αυτή που έγινε πριν από κάποιους μήνες με τον πρωθυπουργό ή και πιο πρόσφατα στην Αθήνα, με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι συνδικαλιστές από το χώρο των αγροτών της Κρήτης συνέστησαν μια επιτροπή αγώνα, που θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις, με στόχευση μια δυναμική φωνή που θα ξεπεράσει το νησί, αφού δεν αποκλείεται να επαναληφθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.

Αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα και απαιτεί, όπως είπαν, οργάνωση, προκειμένου η συμμετοχή να στείλει το μήνυμα με την έκταση και την ένταση που επιβάλλουν τα ακραία μέτρα φτώχιας, που έχουν χτυπήσει αλύπητα τον πρωτογενή τομέα.

«Σε πρώτη φάση δημιουργήσαμε μια πρώτη Συντονιστική Επιτροπή 20 ατόμων, που θα κάνει εξορμήσεις στα χωριά για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Το επόμενο στάδιο θα είναι η δημιουργία μιας πιο πλατιάς επιτροπής. Εκεί θα μετέχουν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και όλοι οι άλλοι μαζικοί φορείς. Μάλιστα, σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, που δήλωσε ότι χωρίς αγρότες δεν μπορούν να υπάρχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι», τόνισε στη "Νέα Κρήτη" χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Ο ίδιος τονίζει, επίσης, ότι στο επόμενο διάστημα, ανάμεσα στους φορείς που θα κληθούν να πάρουν ενεργό μέρος σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είναι η Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι δήμαρχοι.

Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας δυναμικής απόβασης στην Αθήνα. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει, όπως μας είπε, σε μεταγενέστερο διάστημα. Στην πρώτη φάση, χρειάζεται η ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών.

«Όχι μόνο η κυβέρνηση. Δεν έχει θέσεις που να μας εκφράζουν, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και γι' αυτό θα πρέπει να κληθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να πάρουν θέση», καταλήγει ο συνδικαλιστής.

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1385111&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: