ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ύψωσαν τη φωνή τους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΥΠΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φωτεινή Μαυροματάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας δημόσια δωρεάν υγεία με χρηματοδότηση, στελέχωση, σύγχρονες δομές και νοσοκομεία που ανταποκρίμανται στις άμεσα ζωτικές ανάγκες. 


Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και έθιξαν καυτά ζητήματα που αφορούν το χώρο της δημόσιας υγείας. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους, είπε η ΔΥΠΕ.
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ "ΧΑΛΙΑ" ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Παράλληλα το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ είχε προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες για το καθεστώς που επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ εστιάζοντας κυρίως στους εργαζόμενους στα πλυντήρια ενώ αίσθηση προκαλεί το θέμα με εργαζόμενη στην καθαριότητα στην οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες δε δίνεται η άδεια μητρότητας.


Για το θέμα η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ είχε απαντήσει ότι «η επιπλέον άδεια μητρότητας δεν προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι τα νοσοκομεία, παρά μόνο σε επιχειρήσεις η εκμεταλλεύσεις».
Στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, φορείς και συλλογικότητες από όλη την Κρήτη.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1384218&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: