ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο κύβος ερρίφθη για την Κρητική απόβαση αγροτών στην Αθήνα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
 
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μπάμπης Σαββίδης


Στην πρώτη γραμμή της "μάχης" των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου της χώρας ετοιμάζεται να ριχθεί η Κρήτη μέσω παγκρήτιας μαζικής "απόβασης" διαμαρτυρίας στην Αθήνα που ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου.


Η απόβαση, που θα γίνει με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά προς Πειραιά το βράδυ της 7ης Μαρτίου, θα έχει αμιγώς κρητικό "άρωμα". Ωστόσο το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, που πήρε χθες το απόγευμα τη σχετική απόφαση, δηλώνει ανοιχτό σε συμμετοχές και από άλλες περιοχές της χώρας, και ήδη μάλιστα έχει γίνει σχετική κρούση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Πελοπόννησο και Μακεδονία...
Η κρητική αγροτική απόβαση στην Αθήνα θα είναι, πάντως, διπλή. Και αυτό γιατί πριν τη μεγάλη παγκρήτια διαμαρτυρία της 8ης Μαρτίου, τη δική του "απόβαση" στην πρωτεύουσα ετοιμάζει και το μπλόκο των Πραιτωρίων, που έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση. Κινητοποίηση την οποία διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με μπροστάρη το γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα και στην οποία δε μετέχει το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού για τη μεγάλη "απόβαση" της 8ης Μαρτίου, αυτή πάρθηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ. Η συνεδρίαση έγινε σε ομόθυμο και φορτισμένο συνάμα κλίμα. Αποτυπώθηκε ένα σκηνικό οργής, αγανάκτησης αλλά και έντονης αγωνιστικής διάθεσης, που ήταν και εκείνη που οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση για το παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Όσο για το χρονικό σημείο της κινητοποίησης, κρίθηκε σκόπιμο η κίνηση να μη γίνει μέσα στο Φεβρουάριο, με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και "τρέχουν" ακόμα οι εξελίξεις και οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης και δανειστών γύρω από την αξιολόγηση...
Το αμέσως επόμενο διάστημα, από σήμερα κιόλας, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα "οργώσουν" τα χωριά της ενδοχώρας σε ολόκληρη την Κρήτη, προκειμένου το συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου να έχει τη δυναμική, τη συμμετοχή και τον παλμό που χρειάζεται ώστε να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη κυβέρνηση...
Το σίγουρο, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει στη "Ν.Κ." ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ και της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Μύρων Χιλετζάκης, «είναι ότι ετοιμάζεται μια λευκή παγκρήτια διαμαρτυρία, χωρίς πολιτικές-κομματικές αποχρώσεις, με αυθόρμητη συμμετοχή κάθε αγρότη που θέλει να εκφράσει την οργή του» για τα οδυνηρά μέτρα εις βάρος του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.
«Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε μια εκστρατεία ενημέρωσης, ξεσηκωμού του αγροτικού κόσμου της Κρήτης. Θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις-προσκλήσεις. Θα γίνουν πολλές συναντήσεις. Θα πάμε σε όλα τα κεφαλοχώρια. Μέχρι σήμερα ως Κρήτη απείχαμε από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Ήρθε η ώρα να ριχτούμε μπροστά στη "μάχη".
Θέλω προσωπικά να στείλω ένα μήνυμα στον κάθε Κρητικό αγρότη. Πλέον οι αγρότες δε χρειάζονται τον κάθε συνδικαλιστή, συνεταιριστή, πολιτικό πρόσωπο, βουλευτή κ.τ.λ., για να κατέβουν στους δρόμους. Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει ρητά ως Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο: Έχουμε επιλέξει έναν άλλο δρόμο, το "λευκό" συνδικαλισμό, μακριά και έξω από τα πολιτικά και τα κομματικά.
Φυσικά όλοι μας λίγο-πολύ ανήκουμε κάπου πολιτικά. Τις κομματικές μας ταυτότητες τις αφήνουμε στο σπίτι, τις αφήνουμε στο αυτοκίνητο. Στις συνελεύσεις λειτουργούμε εκτός πολιτικής. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει μαζική κινητοποίηση. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει πίεση στους εκάστοτε κυβερνώντες και αποτέλεσμα στον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης και πρόσθεσε: «Η απόφαση είναι για παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου. Αυτό είναι το πλαίσιο. Δε σημαίνει, όμως, ότι έχουμε κλειστή την πόρτα. Ίσα-ίσα, όποιοι θέλουν να συμμετάσχουν από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι καλοδεχούμενοι. Ήδη είχαμε επαφές και κρούσεις από την Πελοπόννησο αλλά και τη Μακεδονία, για να έρθουν να μας πλαισιώσουν στην κινητοποίηση...».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάλεσμα συμμετοχής στην "απόβαση"
Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη απόβαση της 8ης Μαρτίου απηύθυνε μέσω ανακοίνωσης το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινάνε την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων (που αφορούν σε ασφαλιστικό και φορολογικό) και που συνεπάγεται την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρα μας, θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα. Τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν τους παραγωγούς, τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ελάτε να γίνουμε μια γροθιά, να αγωνιστούμε και να εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα κατά των μέτρων αυτών, ενάντια του συνόλου του ελληνικού λαού, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας και να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Αθήνα στις 8/3/2017 (αναχώρηση στις 7/3/2017 από τα λιμάνια της Κρήτης), εκεί που ζουν χιλιάδες απελπισμένοι που μπορούν να έρθουν μαζί μας, να αποκτήσει ο αγώνας μας καθολικό νόημα και σημασία»...
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1386852&srv=364 

Δεν υπάρχουν σχόλια: