ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Το νόμισμα δεν συνδέεται με την πολιτική της χώρας;; Είστε ηλίθιοι;;




Εγώ πάντα έλεγα η πολιτική ασκείται στον τόπο και στον χρόνο , γενικά και αόριστα μπορεί να είναι σωστό ότι το νόμισμα από μόνο του δεν παράγει πολιτική αλλά αυτά είναι μαλακίες να χαμε να λέγαμε .
Το σενάριο ότι το νόμισμα δεν παράγει πολιτική υφίσταται μόνο σε εποχές κανονικότητας , εποχές που μπορεί να γίνει ομαλή μετάβαση από ένα νόμισμα σε ένα άλλο .
Από τη στιγμή όμως που με τήν κοπή εθνικού νομίσματος από την πρώτη στιγμή σταματά να υφίσταται η ανάγκη για ανακεφαλαίωση των τραπεζών και μπορεί πλέον το κράτος να κατευθύνει τις εξαγωγές του τότε αυτόματα το νόμισμα παράγει θετικές εξελίξεις .
Το να έρθει λοιπόν σήμερα , που ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση είναι ένα ανέκδοτο, και να μου πει αυτά που έλεγα πριν 3 χρόνια είναι πραγματικά εξωπραγματικό .
Όποιος λέει σήμερα ότι το νόμισμα από μόνο του δεν συνδέεται με την πολιτική της χώρας ή έχει ξυπνήσει από τριετές κομμα ή είναι ηλίθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: