ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σταματούν τη λειτουργία τους δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας - Εμείς τα λέγαμε πολύ πριν τη Φουκουσίμα και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε...



Εντολή για διακοπή της λειτουργίας δύο πυρηνικών αντιδραστήρων για λόγους ασφαλείας έδωσε σήμερα ένα δικαστήριο στην Ιαπωνία επικαλούμενο τα διδάγματα από το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα πριν από πέντε χρόνια.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αφορά τους αντιδραστήρες 3 και 4 του σταθμού της Τακαχάμα, στη δυτική Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει το πράσινο φως από τεχνικής και πολιτικής πλευράς για την επαναλειτουργία τους.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά τα μέτρα προστασίας απέναντι σε ένα τσουνάμι και όσον αφορά τα σχέδια εκκένωσης της περιοχής», υπογράμμισε ο δικαστής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία παρέδωσε επαρκείς διευκρινίσεις όσον αφορά το σχέδιο για την ασφάλεια», σημείωσε επίσης ο δικαστής.

Αυτοί που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, μια ομάδα 29 ανθρώπων από την περιφέρεια της Σίγκα, η οποία γειτονεύει με αυτήν της Φουκουσίμα, όπου βρίσκονται οι αντιδραστήρες της Τακαχάμα, πανηγύρισαν μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση και άνοιξαν πανό στα οποία αναγραφόταν: "είμαστε πολύ χαρούμενοι και χαιρετίζουμε το θάρρος των ενόρκων".

«Είναι μια νίκη που θα δημιουργήσει προηγούμενο», δήλωσε παράλληλα ο Χισάγιο Τακάντα, υπεύθυνος της Greenpeace στην Ιαπωνία.

«Το δικαστήριο δίνει με αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα στον πυρηνικό τομέα, μία εβδομάδα μετά την απόφαση να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι πρώην υπεύθυνοι της εταιρείας εκμετάλλευσης του σταθμού της Φουκουσίμα για επαγγελματική αμέλεια που μπορεί να προκάλεσε το δυστύχημα» του Μαρτίου του 2011, πρόσθεσε.


(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
http://www.skai.gr/news/world/article/309284/iaponia-diakopi-leitourgias-duo-purinikon-adidrastiron/?utm_source=rss_news_world&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss)



H Κιβωτός προ...Φουκουσίμα

Η εκπομπή Κιβωτός της ΚΡΗΤΗ ΤV (2008-2010), πολύ πριν από το ατύχημα της Φουκουσίμα, είχε αφιερώσει αρκετές εκπομπές, κατά της ραδιενέργειας, αρχίζοντας με ένα αφιέρωμα το 2008 στην μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα...Ακολούθησαν κι άλλες εκπομπές, μέχρι και την τηλεοπτική περίοδο 2009-2010.

 

Υ.Σ. Όσο θα συνεχίζουν να καταστρέφουν το μέλλον μας, δεν θα πάψουμε ποτέ - όποτε βρίσκουμε τέτοιες αφορμές όπως τη σημερινή με του Ιάπωνες - να τους υπενθυμίζουμε ότι είμαστε γι αυτούς μία κραυγή αγωνίας, που θα τους "κράζει" σε κάθε ευκαιρία. 
ΜΕ ΤΙΜΗ...ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ είπε...

Όλο το ρεπορτάζ Σου, αγαπητέ Χριστόφορε, δείχνει και τι δύναμη έχουν οι Πολίτες όταν είναι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι πρόβατα! Ας τους μοιάζαμε κι εμείς έστω και λίγο, ας μιάζαμε και στους Ισημερινιώτες. Δεν θα είμασταν στο άπατο χάλι που βρισκόμαστε τώρα!
Συγχαρητήρια για τις διαρκείς περιβαλλοντικές ευαισθησίες Σου!