ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ειδομένουμε Ευρώπη

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
Ειδομένουμε Ευρώπη
    Ο κ.Τσίπρας αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:
       Μόλις δυο μέρες μετά από αυτές τις δηλώσεις μια σειρά χώρες των Βαλκανίων, ανάμεσά τους και χώρες – μέλη της ΕΕ (Σκόπια, Σερβία αλλά και Σλοβενία, Κροατία) έκλεισαν τα σύνορά τους.
  
  Ο δε κύριος Τουσκ, ο πρόεδρος δηλαδή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχολίασε – μέσω… tweet – την τακτική των τειχών εκ μέρους των παραπάνω χωρών ως εξής:
    «I thank Western Balkan countries for implementing part of EU's comprehensive strategy to deal with migration crisis»
    (μετάφραση: «Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης»).
    
Και επίσης:
    «Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end. Not a question of unilateral actions but common EU28 decision»
    (μετάφραση: «Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας, αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ»).
  
  Συμπέρασμα 1ο: Ο καλός μας εταίρος κύριος Ντόναλντ Τουσκ εξήγησε ευθέως και ευθαρσώς ότι ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα έχει ήδη αποφασιστεί από τους «28», αποτελεί εφαρμογή μέρους των αποφάσεων της ΕΕ, γεγονός που δεν μπορεί να συντελείται εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο συμφώνησε με τις αποφάσεις της ΕΕ αλλά έφτασε μάλιστα και στο σημείο να… πανηγυρίζει γι’ αυτές.
   
 Συμπέρασμα 2ο:  Η νέα «17ωρη διαπραγμάτευση» του κ.Τσίπρα, αυτή τη φορά για το προσφυγικό, έδειξε – όπως και η προηγούμενη για τα Μνημόνια -  τα από κάθε άποψη … «θριαμβευτικά» της αποτελέσματά.
   
 Συμπέρασμα 3ο: Την επόμενη φορά που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και κάθε πολιτικής απόχρωσης οπαδοί του «Μένουμε Ευρώπη» θα διατρανώσουν την πίστη τους στα ευρωενωσιακά «ιδεώδη» ας φροντίσουν να κρατάνε και μερικές φωτογραφίες από την προσφυγούπολη της Ειδομένης… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: