ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Πως θα κερδίσουν οι εταιρίες που θα αγοράσουν χιλιάδες δάνεια από τις τράπεζεςΈχεις δάνειο σε καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες; 
Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν από εδώ και στο εξής, καθώς η τράπεζα θα έχει την δικαιοδοσία να το πουλήσει σε μια από τις εταιρίες -fund που θα συσταθούν εντός των επόμενων μηνών. Σε αυτή την περίπτωση ο δανειολήπτης, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τις δόσεις του στην εταιρία.
 Για τον ίδιο δεν αλλάζει κάτι, αφού η δόση θα πληρώνεται και πάλι στο γκισέ η μέσω webbanking της τράπεζας που του χορήγησε το δάνειο.
 H Τράπεζα με την κίνηση αυτή κερδίσει άμεσα ρευστότητα και θα μπορεί να δώσει νέα δάνεια κάτι που σήμερα είναι δύσκολο.

 Οι εταιρίες αυτές λειτουργούν έως εξής: Αγοράζουν χιλιάδες δάνεια από τις τράπεζες σε τιμές μικρότερες από όσο άξιζαν την εποχή που δόθηκαν.
 Έτσι για παράδειγμα αγοράζουν 50.000 δάνεια όχι όμως στο 100% της αξίας τους αλλά στο 40% , στο 30% η ακόμα και στο 20%.

 Για παράδειγμα: Έστω ότι μια τράπεζα έχει χορηγήσει ένα δάνειο 100.000 ευρώ (20ετίας) πριν από 5 χρόνια και ο δανειολήπτης έχει πληρώσει 30.000 σε δόσεις κάτι που σημαίνει ότι οφείλει ακόμα 70.000 ευρώ (κεφάλαιο..).
 Όμως υποθέτουμε ότι δεν έχει πληρώσει δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες.

Το δάνειο αυτό μπορεί να πουληθεί σε μια από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες όχι για 70.000 ευρώ αλλά για 30.000 ευρώ. Στην συνέχεια η εταιρία αναλαμβάνει να εισπράξει όσα πιο περισσότερα χρήματα γίνεται πάνω από τις 30.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια: