Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη σύσκεψη στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ
|
"Τον ασκό του Αιόλου" άνοιξε η αντιπαράθεση Πρίαμου Ιερωνυμάκη και Γιώργου Τζωρτζάκη, για τη νομιμότητα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, αφού τώρα κατά του προέδρου της ΟΑΣΝΗ καταφέρεται ένας ακόμη συνδικαλιστής.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Τεμένους Μανόλης Τσατσαράκης, ερχόμενος χθες στα γραφεία της "Νέας Κρήτης", κατηγόρησε τον Γιώργο Τζωρτζάκη ότι, εν αγνοία του και χωρίς υπογραφή, χρησιμοποίησε το όνομά του για να πάρει η ΟΑΣΝΗ παράταση από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.
Για «αυτοδίκαιη αναφορά του ονόματος» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι την περίοδο εκείνη «δεν είχαμε τη νομική υποχρέωση να έχουμε υπογραφή»!
Η "Νέα Κρήτη" έχει και τις δύο απόψεις, ως όφειλε, για τη νέα υπόθεση που έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τα λιμνάζοντα ύδατα στο χώρο του αγροτικού κινήματος του νομού Ηρακλείου.
Για «παράνομη χρήση του ονόματός μου» κατηγορεί τον Γιώργο Τζωρτζάκη ο Μανόλης Τσατσαράκης από τον Προφήτη Ηλία, που τονίζει «επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα». Συγκεκριμένα, ο κ. Τσατσαράκης αναφέρει ότι στην περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2014, ο ίδιος αντικατέστησε στη διοίκηση της ΟΑΣΝΗ τον παραιτηθέντα σύμβουλο Γιώργο Τζουλιαδάκη, ο οποίος και είχε παραιτηθεί για να πολιτευτεί με την παράταξη του Σεραφείμ Τσόκα.
Όταν προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο κ. Τσατσαράκης κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ. «Και μόλις τελείωσαν οι εκλογές κι εγώ δεν είχα καταφέρει να εκλεγώ, καλούμαι στη συνέχεια σε ένα συμβούλιο χωρίς να έχω ενημερωθεί για τα θέματα που είχε. Με όλο το συμβούλιο απέναντί μου να με καλεί να δηλώσω παραίτηση γιατί κατέβηκα υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και αυτό ισχύει για κάθε υποψηφιότητα, όπου και αν μπαίνει. Εγώ απάντησα ότι δε θα παραιτηθώ, γιατί δε μετείχα στις προηγούμενες διοικήσεις που είχαν αποφασίσει κάτι τέτοιο», λέει στην εφημερίδα μας ο συνδικαλιστής.
Μάλιστα, τονίζει ότι πριν μπει υποψήφιος είχε ενημερώσει τον Γιώργο Τζωρτζάκη, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι δε θα βάλει θέμα στο συμβούλιο για την παραίτησή του.
Το καταστατικό
Ο Μανόλης Τσατσαράκης λέει ότι στη συνέχεια το συμβούλιο τον αντικατέστησε χωρίς να τον ενημερώσει. Και μάλιστα, ενώ η διαγραφή του έγινε παράνομα, όπως υποστηρίζει, γιατί ήδη η θητεία της διοίκησης είχε λήξει και συνεπώς δε νομιμοποιούνταν να συνεδριάζει καν...
Στο μεταξύ, δέκα μέρες μετά τις εκλογές (πριν τον καλέσουν στο συμβούλιο), ο ίδιος ειδοποιείται να προσκομίσει στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ το καταστατικό λειτουργίας του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Τεμένους, που είναι και ο μόνος σύλλογος σε επίπεδο Κρήτης που έχει ιδρυθεί με βάση το Νόμο 4015.
«Όταν εμένα με κάλεσαν και με καθαίρεσαν, η θητεία της ΟΑΣΝΗ είχε λήξει. Και εκτός από αυτό, παίρνουν το δικό μου καταστατικό, χωρίς να υπογράψω εγώ πουθενά και χωρίς να ξέρω τι το ήθελαν, και παίρνουν από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου παράταση της λειτουργίας της ΟΑΣΝΗ. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Τεμένους εκπροσωπεί ως πληρεξούσιος δικηγόρος ο δικηγόρος της ΟΑΣΝΗ Δημήτρης Φιλιππάκης, ενώ εμείς δεν είχαμε δώσει κανένα δικαίωμα να μας εκπροσωπεί κανείς δικηγόρος. Και κάνοντας χρήση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Τεμένους, πήραν παράταση λειτουργίας της ΟΑΣΝΗ», καταγγέλλει ο κ. Τσατσαράκης. Και προσθέτει ότι υποτίθεται πως την ανάγκη για παράταση στη λειτουργία της ΟΑΣΝΗ με τον ορισμό προσωρινής διοίκησης τη ζήτησε ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Τεμένους.
Η απόφαση
Έτσι, η απόφαση 158/2015 του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου αναγράφει στην προσωρινή διοίκηση της ΟΑΣΝΗ και το όνομα του Μανόλη Τσατσαράκη, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, ούτε να έχει κληθεί να υπογράψει για τη συμμετοχή του αυτή, όπως υποστηρίζει.
Πάνω σε αυτήν την παράταση, όμως, η ΟΑΣΝΗ στήριξε όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας της, αλλά και την ίδρυση της λεγόμενης "Πρωτοβουλίας Αγροτών" σε πανελλαδικό επίπεδο...
Εξάλλου, η απόφαση αναφέρει ότι το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, δίνοντας την παράταση στην ΟΑΣΝΗ, ικανοποίησε την αίτηση της Πρωτοβάθμιας Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, που εδρεύει στον Προφήτη Ηλία, με την επωνυμία "Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Τεμένους", «που εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Δημήτριο Φιλιππάκη».
Το έγγραφο του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου αναφέρει επίσης ότι το Ειρηνοδικείο συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του τη 17η Φεβρουαρίου 2015 για να δικάσει την υπόθεση. Ενώ η αίτηση κατατέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015, μέσω της οποίας επανέφερε προηγούμενη αίτηση που είχε κατατεθεί στις 31-10-2014.
«Καμιά παρανομία»
«Κάποιοι δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν. Εγώ βλέπω ότι θέλουν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα. Και το αποτέλεσμα μάλλον δε θα είναι καλό για τους αγρότες», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. «Εκείνος ήρθε στο συμβούλιο και του είπα για να μη φέρει τους συναδέλφους σε δύσκολη θέση, αφού έχουμε αυτήν την αρχή, να παραιτηθεί λόγω της υποψηφιότητάς του στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτός μπήκε στη διοίκηση επειδή αντικατέστησε τον κ. Τζουλιαδάκη, ο οποίος είχε παραιτηθεί για να κατέβει στις εκλογές της Περιφέρειας. Και ο κ. Ντισπυράκης παραιτήθηκε γιατί έβαλε υποψηφιότητα με τον κ. Αρναουτάκη. Αυτός λοιπόν έπρεπε να μην παραιτηθεί;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ.
Όσο για την αναφορά του ονόματος Τσατσαράκη στην προσωρινή διοίκηση της ΟΑΣΝΗ με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, ο κ. Τζωρτζάκης απαντά: «Αφού ήταν πριν σύμβουλος. Δε θα έμπαινε στην παράταση; Η παράταση ζητήθηκε το Νοέμβριο του 2014. Ο Τσατσαράκης έφυγε το Φεβρουάριο. Και η παράταση δόθηκε με βάση το δικό του καταστατικό. Του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Τεμένους. Άρα γιατί να χρειάζεται η υπογραφή του;».
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ τονίζει ότι από το Σύλλογο Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου, για να δοθεί ανάλογη παράταση, σήμερα, ζητήθηκε υπεύθυνη δήλωση από τον κάθε σύμβουλο που μπαίνει στην προσωρινή διοίκηση. Αλλά την περίοδο εκείνη, που πήρε η ΟΑΣΝΗ την προσωρινή παράταση, δεν υπήρχε τέτοια υποχρέωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου