ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Με λεωφορεία και κομβόι οι αγρότες στο λιμάνι Ηρακλείου

Αγρότες ΒΙΠΕ
 

 
Όλα είναι έτοιμα για την αναχώρηση των αγροτών απόψε από την Κρήτη και την «απόβαση» στην Αθήνα.
Ήδη το ραντεβού δόθηκε στις 16.30 στη Σητεία και την ίδια ώρα στην Ιεράπετρα, για την αναχώρηση των λεωφορείων των δήμων στα οποία θα επιβιβαστούν οι αγρότες με προορισμό το λιμάνι Ηρακλείου.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπολογιστεί ο αριθμός των αγροτών που θα επιβιβαστούν στα πλοία καθώς συνεχώς προστίθενται νέες συμμετοχές και πολλοί μάλιστα συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συλλαλητήριο.
Όπως έχει ανακοινωθεί οι δήμοι Ιεράπετρας και Σητείας παραμένουν την Τετάρτη λόγω του συλλαλητηρίου κλειστοί, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα σε ένδειξη συμπαράστασης κατεβάζουν για κάποιες ώρες «ρολά».
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει τους αγώνες των αγροτών
Λεωφορεία του Δήμου Ιεράπετρας στη διάθεση όσων πολιτών δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. Σύμφωνα με ανακοίνωση:
Υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα,  η δημοτική αρχή καλεί τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους, τις υπηρεσίες και τους πολίτες της Ιεράπετρας να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.
Για όσους πολίτες δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο λεωφορεία του Δήμου Ιεράπετρας θα αναχωρήσουν για το Ηράκλειο την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στις 4.30 το απόγευμα από τις ελαιοδεξαμενές στην είσοδο της Ιεράπετρας

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Χερσονήσου
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
Εν όψει του συλλαλητηρίου των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στην ΑΘΗΝΑ, με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου εκφράζουν:
1. Την υποστήριξή τους στον αγώνα των αγροτών θεωρώντας ότι υπηρετούν ένα τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.
2. Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, και ευχόμαστε να δοθεί εκείνη η λύση που θα ενισχύει τη θέση τους και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Την πλήρη στήριξή της στον αγώνα των Κρητικών αγροτών εκφράζει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τονίζει: «Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει έντονα ανεπτυγμένο το αγροτικό στοιχείο και όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των αγροτών. Κατανοούμε απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του τόπου μας, συμμεριζόμαστε την αγωνία και την ανασφάλεια που αισθάνονται, γνωρίζουμε τις δυσκολίες της παραγωγής και τον έντονο, διεθνή ανταγωνισμό και ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, θα δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους και τα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν. Γι' αυτό και βρισκόμαστε στο πλευρό τους με όλες μας τις δυνάμεις και υποστηρίζουμε κάθε μορφή ειρηνικής κινητοποίησης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών και το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών για κατάργηση του νόμου που αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους ρυθμίσεις (υποχρεώσεις).
Καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 8 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, ημέρα του συλλαλητηρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας με αφορμή το Σχέδιο Οργανισμού ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το οποίο στο νομό μας προβλέπεται η λειτουργία μίας Τοπικής Διεύθυνσης Λασιθίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο και δύο Αποκεντρωμένων Τμημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης σε Ιεράπετρα και Σητεία, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Στηρίζει την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Λασιθίου και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο:
Τη λειτουργία Τοπικών Διευθύνσεων σε Σητεία και Ιεράπετρα και Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νεάπολη.
Τη λειτουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Ελέγχων Ασφάλισης στην Ιεράπετρα ή τη Σητεία.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1392057&srv=127 

Δεν υπάρχουν σχόλια: