ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«Κόκκινο πανί» για τους αγρότες ο Βαγγέλης Αποστόλου


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μετά τη στάση του Βαγγέλη Αποστόλου, το ξύλο και τα χημικά στην πλατεία Βάθη, προχωρούν οι αγρότες της Κρήτης, που προσανατολίζονται σε αντιδράσεις όπως αυτές που εκδήλωναν πέρυσι, κατά του κάθε βουλευτή ή κομματικού στελέχους της κυβέρνησης που θα πηγαίνει κάπου για να μιλήσει στον κόσμο.



Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" το μέλος του Παγκρήτιου Συντονιστικού και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δήμου Φαιστού, Γιώργος Ντισπυράκης, κατήγγειλε τη στάση του κ. Αποστόλου με τα χειρότερα λόγια.
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΜΠΗΚΑΝ ΞΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

«Μέσα στο σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουμε για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Θα δούμε προς ποια κατεύθυνση. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας», τονίζει ο Γιώργος Ντισπυράκης. Και απαντώντας στα περί «ξένων στοιχείων μεταξύ των αγροτών που προκάλεσαν τραμπουκισμό», κατά τον Βαγγέλη Αποστόλου, ο κ. Ντισπυράκης είπε ότι, «σε έναν τόσο πολύ κόσμο χιλιάδων αγροτών από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν μπορούμε εμείς να γνωρίζουμε αν θα υπάρχουν, ή όχι, 5-6 άτομα που να ανήκουν σε τέτοιες ομάδες. Αλλά ο κόσμος εξαγριώθηκε λόγω της στάσης του υπουργού απέναντί μας». Χαρακτήρισε εξάλλου ως «ακατάλληλο» τον Βαγγέλη Αποστόλου ο συνδικαλιστής.

Μάλιστα, για την απάντηση Αποστόλου «δε θα μπουν μέσα στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτών κάμερες και δημοσιογράφοι πέρα από την ΕΡΤ», ο κ. Ντισπυράκης έχει την εύλογη απάντηση:

«Ένας υπουργός που άλλα λέει τη μια μέρα και άλλα λέει και κάνει την επόμενη, είναι λογικό να μη θέλει να υπάρχουν μέσα δημοσιογράφοι. Όμως εμείς την πατήσαμε μια φορά με τον Τσίπρα και τον Αποστόλου στις Μοίρες, όταν έβγαλαν έξω τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, κι αυτή τη φορά δεν υπήρχε περίπτωση να την πατήσουμε»...


«Ποιοι μας κατηγορούν»...

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε, από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

«Δυστυχώς αυτή τη φορά, που ο αγροτικός κόσμος έχει τεράστια προβλήματα, όποιος μιλήσει τον βάζουν στο στόχαστρο. Και είμαστε μια χούφτα άνθρωποι εδώ. Και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Δυστυχώς άνθρωποι που οι οικογένειές τους, παππούδες και μπαμπάδες τους, είχαν όπως και οι ίδιοι μια φασιστική διαδρομή, που ήταν οι πρόγονοί τους δωσίλογοι - και γνωρίζουμε πολλούς από αυτούς και τους καλύπτουν μες στο ΣΥΡΙΖΑ - βγαίνουν και ρίχνουν λάσπη σε κάποιους ανθρώπους.

»Και είμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς, με θύματα στην Κατοχή μέσα από την οικογένειά μου κι έρχονται και μας λένε και φασίστες. Ποιοι; Οι γιοι και τα εγγόνια των δωσιλόγων. Είναι για γέλια και για κλάματα»!

Καταλήγοντας, ο συνδικαλιστής αναφέρει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ - με εξαίρεση ένα πολύ μικρό κομμάτι - αποτελείται από πρώην ΠΑΣΟΚ και από ένα μικρό μέρος πρώην νεοδημοκρατών, ενώ για τον Βαγγέλη Αποστόλου λέει ότι «το καλύτερο που έχουν να κάνουν στην κυβέρνηση είναι να τον απομακρύνουν. Είναι ένας υπουργός που δεν έχει καμία πρωτοβουλία»...


«Φοβούνται την αλήθεια»: Δεν επέστρεψαν... τη φιλοξενία

Από την πλευρά του, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μύρων Χιλετζάκης λέει για την κυβέρνηση και τα τελευταία γεγονότα τα εξής: «Πόσο δημοκράτες είναι το απέδειξαν, που δεν άφησαν τα ΜΜΕ να περάσουν. Δηλαδή, μας έβαλαν όρους να μην μπουν οι δημοσιογράφοι μέσα σε μια συνάντηση με τον κ. Αποστόλου, αλλά να μπούμε μόνο εμείς.

Η Δημοκρατία είναι όλος ο λαός να ακούει τις κουβέντες όπως πραγματικά λέγονται και όπως πραγματικά γίνονται. Δεν είναι Δημοκρατία να μπαίνουν και να κλείνονται μέσα σε ένα γραφείο 7 και 8 άτομα»...

Ο συνδικαλιστής συνεχίζει, εξάλλου, υπενθυμίζοντας: «Εμείς σαν Κρήτη τη φιλοξενία μας τη δείξαμε. Και τη δείξαμε για ένα χρόνο τώρα. Στην αρχή ξεκίνησαν κάποια περιστατικά με κάποιους βουλευτές. Εμείς οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αυτά τα περιστατικά τα σταματήσαμε να γίνονται.

»Κατέβηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης. Κατέβηκε ο πρωθυπουργός. Κατέβηκε ο ίδιος ο κ. Αποστόλου. Έχουν κατέβει πάρα πολλοί. Δεν τους έχουμε ξαναδημιουργήσει τίποτα. Εμείς νομίζαμε ότι αυτά τα πράγματα τα εκτίμησαν.

»Κι εφόσον τα εκτίμησαν, δε θα μας ξαναχτυπούσαν στην Αθήνα. Και πήγαμε και βρήκαμε έναν ολόκληρο στρατό. Κλούβες των ΜΑΤ παρατεταγμένες, αστυνομικοί που ήταν σε θέση μάχης απέναντί μας»...

Και καταλήγει λέγοντας: «Εμείς το σαββατοκύριακο θα κάνουμε απολογισμό. Και θα δούμε τι μορφές αγώνα θα εφαρμόσουμε από 'δω και πέρα»...
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1392723&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: